• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipulipiirakka punajuuripohjalla

Suolainen piirakka saa mehevän ja väriltään hieman punertavan pohjan punajuuri-perunasoseesta.
Sipulipiirakka punajuuripohjalla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 225 kcal / annos (115g)

Ainekset

20 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannussa kahdessa erässä.
  2. Valmista pohja sekoittamalla puolet vehnäjauhoista, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita joukkoon punajuuri-perunasose ja rasva. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan. (Huom! Soseen paksuus vaihtelee, ja tarvittava jauhomäärä riippuu soseen koostumuksesta). Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele uuninpannulle leivinpaperin päälle.
  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, maito ja mausteet. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle. Murenna valutetut juustokuutiot piirakan pinnalle ja asettele päälle reilusti tuoreita timjaminoksia.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 10 minuuttia, jotta pinta saa hieman väriä. Tarkkaile piirakkaa, jottei pinta pääse palamaan. Tarjoa sipulipiirakka mielellään lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Mummo22.3.2017

    Hei! Minulla oli pakastimessa keitettyjä punajuuria enkä oikein tiennyt mitä niille tahdä. Päätin kokeilla pannukakkua. Muusasin tehosekoittimella punajuuret ja vähän purjoa. Lisäsin suolaa, kikkomania, munia kaksi, polentaa desin ja korppujauhoa pari desiä. Laitoin seoksen leivinpaperila vuorattuun lasagnevuokaan (isohko vuoka) ja paistoin n. 30 min 40 minuuttia. Annoin jäähtyä ja leikkasin pieniä neliöitä lisukeruuaksi. Lapsetkin tykkäsivät. Olivat tosi maukkaita.