Kaneli-hunajajuureksetReseptin teki kumppani

Kaneli-hunajajuurekset

Tutut uunijuurekset saavat makunsa kanelista ja hunajasta. Tarjoa kaneli-hunajajuuresten kanssa maustettuja ranskankermakastikkeita.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 4(300 g)punajuurta
    • 1(500 g)lanttu
    • 4(300 g)Pirkka porkkanaa
    • 2(200 g)punasipulia
    • 1/3(30 g)tuoretta inkivääriä
    • 2-3(150 g)perunaa
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1rklsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 1ruukkutimjamia
    • 1ruukkuarosmariinia
    • 2kanelitankoa

Piparjuurikastike

    • 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa)
    • 1/2pkt(à 20 g)piparjuuritahnaa (Felix)
    • 1/3tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Suolakurkkukastike

    • 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa)
    • 1(60 g)suolakurkku
    • 1/3ruukkuaruohosipulia
    • 1/3tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Kapriskastike

    • 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa)
    • 1/2ruukkuakirveliä
    • 1prk(35 g)kapriksia
    • 1/3tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rklsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori lanttu ja pese muut juurekset hyvin kuorineen. Leikkaa lantusta, punajuurista ja porkkanoista kannat pois. Kuori sipuli ja leikkaa se 4 osaan. Kuori ja paloittele inkivääri. Pyöräytä juurekset, perunat, sipuli ja inkivääri rypsiöljyssä. Mausta hunajalla, kanelilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Lisää sekaan kanelitangot ja siirrä uunivuokaan.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen). Kypsennä perunoita, porkkanoita ja sipuleita noin 30 minuuttia, muita noin tunti. Leikkaa juurekset puolikkaiksi (pienet juurekset voi jättää kokonaisiksi) ja mausta pinnat kevyesti vielä suolalla, pippurilla ja rypsiöljyllä.
  3. Valmista maustekastikkeet.
  4. Piparjuuri: Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Lisää piparjuuri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
  5. Suolakurkku: Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Raasta suolakurkku, hienonna ruohosipuli ja lisää suolan ja mustapippurin kanssa ranskankermaan. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
  6. Kapris: Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Hienonna kirveli, sekoita kaprikset ja kirveli ranskankermaan. Lisää suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
  7. Tarjoa juurekset maustettujen ranskankermakastikkeiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Pale29.10.2018

    Onkohan suolan määrä 1 rkl oikein?

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2018

    Pale, suolan määrä (1 rkl) on reseptissä oikein. Tästä määrästä jää yleensä osa ”astian pohjalla”. Suolan määrää voi toki soveltaa omaan makuun sopivaksi eli jos määrä tuntuu itselle isolta, voi määrä vähentää ja lisätä tarviattessa paiston jälkeen pieni pintasuola, jos siltä tuntuu.