Kaneli-hunajajuurekset
Tutut uunijuurekset saavat makunsa kanelista ja hunajasta. Tarjoa kaneli-hunajajuuresten kanssa maustettuja ranskankermakastikkeita.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 4(300 g)punajuurta
- 1(500 g)lanttu
- 4(300 g)Pirkka porkkanaa
- 2(200 g)punasipulia
- 1/3(30 g)tuoretta inkivääriä
- 2-3(150 g)perunaa
- 1/2dlrypsiöljyä
- 2tlkanelia
- 1rklsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1ruukkutimjamia
- 1ruukkurosmariinia
- 2kanelitankoa
Piparjuurikastike
- 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/2tuubia (à 20 g)piparjuuritahnaa (Felix)
- 1/3tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Suolakurkkukastike
- 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1(60 g)suolakurkku
- 1/3ruukkuaruohosipulia
- 1/3tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Kapriskastike
- 1 1/3prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/2ruukkuakirveliä
- 1prk(35 g)Pirkka kapriksia
- 1/3tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1rklsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Kuori lanttu ja pese muut juurekset hyvin kuorineen. Leikkaa lantusta, punajuurista ja porkkanoista kannat pois. Kuori sipuli ja leikkaa se 4 osaan. Kuori ja paloittele inkivääri. Pyöräytä juurekset, perunat, sipuli ja inkivääri rypsiöljyssä. Mausta hunajalla, kanelilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Lisää sekaan kanelitangot ja siirrä uunivuokaan.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen). Kypsennä perunoita, porkkanoita ja sipuleita noin 30 minuuttia, muita noin tunti. Leikkaa kypsät juurekset puolikkaiksi (pienet juurekset voi jättää kokonaisiksi) ja mausta pinnat kevyesti vielä suolalla, pippurilla ja rypsiöljyllä.
- Valmista maustekastikkeet.
- Piparjuurikastike: Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Lisää piparjuuri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
- Suolakurkkukastike: Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Raasta suolakurkku, hienonna ruohosipuli ja lisää suolan ja mustapippurin kanssa ranskankermaan. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
- Kapriskastike : Sekoita ranskankerma haarukalla tasaiseksi. Hienonna kirveli, sekoita kaprikset ja kirveli ranskankermaan. Lisää suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
- Tarjoa juurekset maustettujen ranskankermakastikkeiden kanssa.
Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Eikö nuo kasvikset olisi helpompi pilkkoa ennen paistamista?
Tämä korvaa hyvin rosollin! Muutenkin, rakastan uunikasviksia ja tässä on just sopivasti mausteita! Suola ei ole iso, vaikka aluksi se tuntuikin hämmentävältä. Tykkään näistä kastikevaihtoehdoistakin! Tein omalle maulle ja budjettiin sopivaksi: smetanaa ranskankerman tilalle ja käytin vain kuivattuja mausteita. Kanelitankoa en edes ostanut, mutta ruoka on siltikin todella hyvää!
Pale, suolan määrä (1 rkl) on reseptissä oikein. Tästä määrästä jää yleensä osa ”astian pohjalla”. Suolan määrää voi toki soveltaa omaan makuun sopivaksi eli jos määrä tuntuu itselle isolta, voi määrä vähentää ja lisätä tarviattessa paiston jälkeen pieni pintasuola, jos siltä tuntuu.
Onkohan suolan määrä 1 rkl oikein?