• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasvissamosat

Samosat ovat intialaisen keittiön mausteisia kasvisnyyttejä, jotka sopivat tarjottavaksi alku- tai välipalaksi tai pasteijoiden tapaan pikkusuolaisena. Kasvissamosat saavat kauniin värinsä kurkumasta.
Kasvissamosat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 kpl

Taikina

    • 5dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkurkumaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2dlöljyä
    • 1 1/2dlkuumaa vettä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi perunat. Kiehauta vesi taikinaa varten.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kuuma vesi ja vaivaa sitkeäksi, tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä 30 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko ja poista siitä siemenet. Hienonna chili.
  4. Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä pannulla. Lisää inkivääritahna, garam masala, herneet ja perunakuutiot. Mausta korianterilla, limetillä ja suolalla.
  5. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 8 osaan. Peitä palat kelmulla. Kauli yksi pala kerrallaan soikeaksi, halkaisijaltaan 15-18 cm, kiekoksi. Leikkaa kiekko keskeltä kahtia ja käännä puolikkaan suorat pinnat vastakkain, jotta saat muotoiltua taikinasta kartion.
  6. Nipistele tötterön sauma hyvin kiinni ja täytä reilulla kahdella ruokalusikallisella täytettä. Sulje samosat painelemalla suu litteäksi ja rullaa reuna.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa samosat lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

Tiesitkö että...

Huom! Kurkuma saattaa värjätä pintoja, joten kauli taikina esimerkiksi tiskipöydällä.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4