Naanleipä
- Annosmäärä8 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Itse tehty naanleipä onnistuu helposti myös kotiuuunissa. Tarjoa naanleivät sellaisenaan intialaisen curryn kaverina tai sipaise pintaan valkosipulivoita.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 kpl
2 tlk (à 200 g) | tai |
2 dl | vettä tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | sokeria tai |
n. 10 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
50–100 g | sulatettua voita voiteluun tai |
korianteria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 111 kJ / 266 kcal |
Rasva | 9,4 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 37,6 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 7 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna jogurtti ja vesi mikrossa 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Peitä taikina leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja kauli jauhoa apuna käyttäen pisaranmuotoisia naanleipiä. Paista kaksi leipää kerrallaan ja muotoile uudet leivät sillä aikaa kun edelliset ovat uunissa.
Paista leivät suoraan pellin päällä ilman leivinpaperia 250-asteisen uunin ylätasolla noin 6 minuuttia, kunnes pintaan on muodostunut ruskeita pisteitä. Siirrä kypsät leivät pois pelliltä ja voitele ne runsaalla voisulalla, halutessasi molemmin puolin. Peitä leivät leivinpaperilla ja liinalla, jotta ne pehmenevät. Paista ja voitele muut leivät samaan tapaan. Koristele valmiit leivät korianterinlehdillä.
Vinkki! Tarjoa naanleivän kanssa valkosipulivoita. Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon 1 hienonnettu valkosipulinkynsi sekä 1–2 rkl tuoretta korianteria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositonHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min4,4(9 arviota)
- yli 60 min4,1(89 arviota)
- yli 60 min3,5(127 arviota)
- 30 - 60 min4,2(104 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,5(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (190 arviota)
- Jauhosuu5 kuukautta sittenEhkä vika oli tekijässä, mutta tällä reseptillä sain aikaan vain mautonta pizzapohjaa muistuttavia lättyjä. Valkosipulivoilla sai edes jotain makua pintaan. Varmaan vähemmän jauhoja olisi kaivannut, koska jo vaivaamista aloittaessa taikina irtoili kulhosta, eli reseptin mukaista vaivausaikaa oli vaikea arvioida.
- LKM8 kuukautta sittenOhjeen mukaan tuli vähän kovia, ensi kerralla laitan vähemmän jauhoja
- Nene1 vuosi sittenHelppotekoinen ja maistuva resepti. Itse paistan usein pizzauunissa ja lisään valmiin lämpimän naanleivän päälle voiviipaleen sulamaan, niin ei tarvitse erikseen voitakaan sulattaa.
- Nam!1 vuosi sittenHelppo resepti ja maku on hyvä! (Enää ei ole mistään kaupoista löytynyt vakuumipakattuja paistovalmiita naan-leipiä - suht pienellä vaivalla nämä ovat vähintään yhtä hyviä!)
- Kinuski2 vuotta sittenVoiteluun sulaa voita mutta puristaa vielä valkosipulin kynnen siihen voihin niin täydellistä!