Naanleipä
Itse tehty naanleipä onnistuu helposti myös kotiuuunissa. Tarjoa naanleivät sellaisenaan intialaisen curryn kaverina tai sipaise pintaan valkosipulivoita. Noin 0,70€/annos.*
8 kplyli 60 min
Ainekset
8 kpl
- 2tlk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 2dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tlsokeria
- n. 10 1/2dlvehnäjauhoja
- 50gvoita sulatettuna
Lisäksi
- 50-100gsulatettua voita voiteluun
- korianteria
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna jogurtti ja vesi mikrossa 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä taikina leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja kauli jauhoa apuna käyttäen pisaranmuotoisia naanleipiä. Paista kaksi leipää kerrallaan ja muotoile uudet leivät sillä aikaa kun edelliset ovat uunissa.
- Paista leivät suoraan pellin päällä ilman leivinpaperia 250-asteisen uunin ylätasolla noin 6 minuuttia, kunnes pintaan on muodostunut ruskeita pisteitä. Siirrä kypsät leivät pois pelliltä ja voitele ne runsaalla voisulalla, halutessasi molemmin puolin. Peitä leivät leivinpaperilla ja liinalla, jotta ne pehmenevät. Paista ja voitele muut leivät samaan tapaan. Koristele valmiit leivät korianterinlehdillä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tarjoa naanleivän kanssa valkosipulivoita. Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon 1 hienonnettu valkosipulinkynsi sekä 1-2 rkl tuoretta korianteria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi