Hyppää sisältöön
NaanleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naanleipä

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Itse tehty naanleipä onnistuu helposti myös kotiuuunissa. Tarjoa naanleivät sellaisenaan intialaisen curryn kaverina tai sipaise pintaan valkosipulivoita.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 kpl
2 tlk (à 200 g)
 
tai
2 dl
 
vettä
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
sokeria
tai
n. 10 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
50 g
 
voita sulatettuna
tai

Lisäksi

50–100 g
 
sulatettua voita voiteluun
tai
 
korianteria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 111 kJ / 266 kcal
Rasva
9,4 g
josta tyydyttynyttä
5,7 g
Hiilihydraatit
37,6 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
7 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuumenna jogurtti ja vesi mikrossa 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Peitä taikina leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja kauli jauhoa apuna käyttäen pisaranmuotoisia naanleipiä. Paista kaksi leipää kerrallaan ja muotoile uudet leivät sillä aikaa kun edelliset ovat uunissa.
Paista leivät suoraan pellin päällä ilman leivinpaperia 250-asteisen uunin ylätasolla noin 6 minuuttia, kunnes pintaan on muodostunut ruskeita pisteitä. Siirrä kypsät leivät pois pelliltä ja voitele ne runsaalla voisulalla, halutessasi molemmin puolin. Peitä leivät leivinpaperilla ja liinalla, jotta ne pehmenevät. Paista ja voitele muut leivät samaan tapaan. Koristele valmiit leivät korianterinlehdillä.
Vinkki! Tarjoa naanleivän kanssa valkosipulivoita. Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon 1 hienonnettu valkosipulinkynsi sekä 1–2 rkl tuoretta korianteria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositon
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
  • Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (190 arviota)

  • Jauhosuu
    5 kuukautta sitten
    Ehkä vika oli tekijässä, mutta tällä reseptillä sain aikaan vain mautonta pizzapohjaa muistuttavia lättyjä. Valkosipulivoilla sai edes jotain makua pintaan. Varmaan vähemmän jauhoja olisi kaivannut, koska jo vaivaamista aloittaessa taikina irtoili kulhosta, eli reseptin mukaista vaivausaikaa oli vaikea arvioida.
  • LKM
    8 kuukautta sitten
    Ohjeen mukaan tuli vähän kovia, ensi kerralla laitan vähemmän jauhoja
  • Nene
    1 vuosi sitten
    Helppotekoinen ja maistuva resepti. Itse paistan usein pizzauunissa ja lisään valmiin lämpimän naanleivän päälle voiviipaleen sulamaan, niin ei tarvitse erikseen voitakaan sulattaa.
  • Nam!
    1 vuosi sitten
    Helppo resepti ja maku on hyvä! (Enää ei ole mistään kaupoista löytynyt vakuumipakattuja paistovalmiita naan-leipiä - suht pienellä vaivalla nämä ovat vähintään yhtä hyviä!)
  • Kinuski
    2 vuotta sitten
    Voiteluun sulaa voita mutta puristaa vielä valkosipulin kynnen siihen voihin niin täydellistä!