Sipuli tarte tatin
Klassinen tarte tatin -piirakka onnistuu myös suolaisena. Täytteenä on makeaksi paistettuja sipuleita. Noin 1,00€/annos*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
Taikina
- 75gPirkka voita
- 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 3/4dlkylmää vettä
Täyte
- 8(350 g)Pirkka banaanisalottisipulia
- 6(350 g)pientä punasipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 3rklPirkka voita
- 1rklfariinisokeria
- 1tlsuolaa
- 1rkltuoretta timjamia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi jauhoseos voin kanssa ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Leikkaa banaanisalottisipuleista ja punasipuleista päät pois ja kuori ne. Halkaise isommat sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna voi uuninkestävässä paistinpannussa (halkaisija 24 cm) ja asettele sipulit pannuun vierekkäin. Paista niitä miedolla lämmöllä yhteensä noin 15 minuuttia, välillä käännellen. Lisää valkosipuli, fariinisokeri ja balsamiviinietikka pannulle ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Ripottele sipuleille suolaa. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
- Kauli taikinasta hieman paistinpannua suurempi pyöreä levy ja asettele se sipuleiden päälle pannulle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Kumoa varovasti kypsä piirakka tarjoiluvadille ja viimeistele tuoreella timjamilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi