Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Sipuli-briepiirasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sipuli-briepiiras

Sipuli-briepiiras on sipulista potkua saava juustopiirakka, jonka voit tehdä valmiista taikinasta. Täytteessä maistuvat mm. chili ja oregano. Koristele puolukoin.

Ainekset

8 annosta

    Pohja

    Täyte

    Pinnalle

    Koristeeksi

      • n. 1/2dlpuolukoita

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa pohjan ainekset, vettä lukuunottamatta, monitoimikoneen kulhoon. Aja seos ryynimäiseksi ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka kylmään.
    2. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo sekä kuorittu sipuli. (Hienonna valkosipulinkynnet.) Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Lisää chili sipuleiden joukkoon. Mausta seos balsamiviinietikalla, suolalla ja oreganolla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
    3. Kuutioi brie. Sekoita munat, kermaviili ja maito keskenään. Levitä sipuliseos ja juustokuutiot piirakkapohjalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.
    4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana ja koristele puolukoilla.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Voit valmistaa piirakan myös valmiista Pirkka piirakkataikinasta tai Pirkka piirakka-aineksista.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille17 arvostelua