• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipuli-briepiiras

Sipuli-briepiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Koristeeksi

    • n. 1/2dlpuolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa pohjan ainekset, vettä lukuunottamatta, monitoimikoneen kulhoon. Aja seos ryynimäiseksi ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka kylmään.
  2. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo sekä kuorittu sipuli. (Hienonna valkosipulinkynnet.) Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Lisää chili sipuleiden joukkoon. Mausta seos balsamiviinietikalla, suolalla ja oreganolla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Kuutioi brie. Sekoita munat, kermaviili ja maito keskenään. Levitä sipuliseos ja juustokuutiot piirakkapohjalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana ja koristele puolukoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa piirakan myös valmiista Pirkka piirakkataikinasta tai Pirkka piirakka-aineksista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 252 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia6,5 g
  • Hiilihydraatteja13,7 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3