Punajuuri-sinihomejuustovuoka
Punajuuri-sinihomejuustovuoka on uuniruoka, joka sopii talveen ja jouluun. Yhdistele puuuroriisiä, punajuurta ja sinihomejuustoa ja nautiskele lopputuloksesta.
5 annostayli 60 min262 kcal / annos (250g)
Ainekset
5 annosta
- 1/2kgpunajuuria
- 1isosipuli
- 1dlpuuroriisiä
- 4dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1pkt(125 g)Pirkka sinihomejuustoa
- 1prk(2 dl)kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa
- 3/4tlmustapippuria
- 1tlmeiramia
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Silppua sipulit. Keitä puuroriisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita kasvikset, murusteltu sinihomejuusto, kasvirasvasekoite, mustapippuri ja meirami kuuman riisin joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia, sekoita ja tasoita vuoka kypsennyksen puolivälissä. Tarkista kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 262 kcal1 100 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja22,5 g
- Rasvaa13,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi