• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuri-sinihomejuustovuoka

Punajuuri-sinihomejuustovuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 262 kcal / annos (250g)

Ainekset

5 annosta
    • 1/2kgpunajuuria
    • 1isosipuli
    • 1dlpuuroriisiä
    • 4dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1prk(2 dl)kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 1tlmeiramia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Silppua sipulit. Keitä puuroriisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita kasvikset, murusteltu sinihomejuusto, kasvirasvasekoite, mustapippuri ja meirami kuuman riisin joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia, sekoita ja tasoita vuoka kypsennyksen puolivälissä. Tarkista kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 262 kcal1 100 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja22,5 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7