Hyppää sisältöön
Kotikalja Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotikalja

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmista itse perinteinen kotikalja kaljamaltaiden avulla. Kotikalja on mainio ruokajuoma, joka kuuluu myös monen juhlapöytään.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 l
 
vettä
tai
3–4 dl
 
kaljamaltaita
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2–1 tl
 
hiivaa
tai

Valmistus

yli 60 min
Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.
Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.
Valmis kotikalja säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Säästä kotikaljan valmistuksesta ylijäänyt mäski saaristolaisleivän valmistukseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuoppi Kaljamallas 1kg
    Hinta 4,75/kpl
    4,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (176 arviota)

  • Haluaisi kokeilla tehdä
    1 vuosi sitten
    Tuleeks tällä enempi semmonenen makea kotikalja vai semmonen raikas hapokas? Tykkään enempi sellaisesta joka ei ole liian makea.
  • Jakestus
    1 vuosi sitten
    Ennen kylmää pidän 12-20tuntia suljettuja pulloja lämpimässä, tulee hyvät hiilihapot. Käytän täysin sokerin sijasta fariinisokeria tai 50%-50% siirappi+fariinisokeri sekoitusta, lisää makua ja väriä.
  • Huhhuh
    1 vuosi sitten
    Muuten hyvä ohje, mutta todella todella vahvaa. Pitää vähentää kalja maltaita. Varmaan 2-3 desiä on sopiva. Pitää kokeilla uudestaan.
  • Hejk.
    1 vuosi sitten
    Hyvä
  • Irina
    2 vuotta sitten
    Tuore hiiva vai kuiva?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Viaton, kotikaljan alkoholipitoisuus on arviolta noin 1 prosenttin luokkaa.