Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
KotikaljaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotikalja

Kokeile valmistaa itse kotikaljaa - helppo, perinteistä ja herkullista!

  • yli 60 min
  • 33 kcal / 100 g

Ainekset

    • 5lvettä
    • 3-4dlkaljamaltaita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1/2-1tlhiivaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.
  2. Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
  3. Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 33 kcal138 kJ
  • Proteiinia0,5 g
  • Hiilihydraatteja6,8 g
  • Rasvaa0,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Tuoppi Kaljamallas 1kg
    Tuoppi Kaljamallas 1kg
    3,59/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua