Kotikalja
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa - helppoa, perinteistä ja herkullista!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 l | vettä tai |
3–4 dl | kaljamaltaita tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
1/2–1 tl | hiivaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.
Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.
Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(20 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,2(14 arviota)
- yli 60 min4,2(16 arviota)
- yli 60 min3,8(44 arviota)
- yli 60 min3,8(199 arviota)
- yli 60 min4,3(27 arviota)
- alle 30 min4,7(33 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (160 arviota)
- Hejk.27 päivää sittenHyvä
- Irina7 kuukautta sittenTuore hiiva vai kuiva?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenViaton, kotikaljan alkoholipitoisuus on arviolta noin 1 prosenttin luokkaa.
- Viaton1 vuosi sittenMontas prosenttista tulee? Ihan siis arviota kysyn