Kotikalja Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotikalja

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa - helppoa, perinteistä ja herkullista!
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 l
 
vettä
tai
3–4 dl
 
kaljamaltaita
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2–1 tl
 
hiivaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.

Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.

Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuoppi Kaljamallas 1kg
    Hinta 4,75/kpl
    4,75/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (167 arviota)

  • Haluaisi kokeilla tehdä
    2 kuukautta sitten
    Tuleeks tällä enempi semmonenen makea kotikalja vai semmonen raikas hapokas? Tykkään enempi sellaisesta joka ei ole liian makea.
  • Jakestus
    3 kuukautta sitten
    Ennen kylmää pidän 12-20tuntia suljettuja pulloja lämpimässä, tulee hyvät hiilihapot. Käytän täysin sokerin sijasta fariinisokeria tai 50%-50% siirappi+fariinisokeri sekoitusta, lisää makua ja väriä.
  • Huhhuh
    4 kuukautta sitten
    Muuten hyvä ohje, mutta todella todella vahvaa. Pitää vähentää kalja maltaita. Varmaan 2-3 desiä on sopiva. Pitää kokeilla uudestaan.
  • Hejk.
    7 kuukautta sitten
    Hyvä
  • Irina
    1 vuosi sitten
    Tuore hiiva vai kuiva?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Viaton, kotikaljan alkoholipitoisuus on arviolta noin 1 prosenttin luokkaa.