• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kotikalja

Kotikalja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 33 kcal / 100 g

Ainekset

    • 5lvettä
    • 3-4dlkaljamaltaita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1/2-1tlhiivaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.
  2. Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
  3. Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 33 kcal138 kJ
  • Proteiinia0,5 g
  • Hiilihydraatteja6,8 g
  • Rasvaa0,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille