Kotikalja Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotikalja

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa - helppoa, perinteistä ja herkullista!
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 l
 
vettä
tai
3–4 dl
 
kaljamaltaita
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2–1 tl
 
hiivaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä.

Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.

Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Tuoppi Kotikalja 105g uute
    Hinta 2,25/kpl
    21,43/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (160 arviota)

  • Hejk.
    27 päivää sitten
    Hyvä
  • Irina
    7 kuukautta sitten
    Tuore hiiva vai kuiva?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Viaton, kotikaljan alkoholipitoisuus on arviolta noin 1 prosenttin luokkaa.
  • Viaton
    1 vuosi sitten
    Montas prosenttista tulee? Ihan siis arviota kysyn