Katajanmarjoilla maustettu ruusukaali
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Katajanmarjoilla maustetut ruusukaalit sopivat lisäkkeeksi niin kinkun, kalkkunan kuin riistaruokienkin kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (300 g) | Pirkka ruusukaalia tai |
3 (100 g) | Pirkka salottisipulia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 tl | katajanmarjoja huhmaressa hienonnettuna tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 rkl | voita tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
alle 30 min
Huuhdo ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Isoimmat ruusukaalit voit leikata puoliksi. Suikaloi sipulit ja valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy. Lisää sipulit ja katajanmarjat pannulle. Anna kuullottua pienellä lämmöllä noin 7 minuuttia.
Lisää vesi, suola ja ruusukaalit. Hauduta kannen alla 8–10 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Sekoita joukkoon voi ja mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.
Vinkki! Saat voimakkaamman katajanmarjan maun, jos korvaat osan vedestä ginillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(39 arviota)
- alle 30 min2,8(24 arviota)
- alle 30 min4,1(34 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
- alle 30 min3,9(114 arviota)
- alle 30 min4,2(46 arviota)
- alle 30 min3,6(38 arviota)
- alle 30 min4,1(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (17 arviota)