• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katajanmarjoilla maustettu ruusukaali

Katajanmarjoilla maustetut ruusukaalit sopivat lisäkkeeksi niin kinkun, kalkkunan kuin riistaruokienkin kanssa.
Katajanmarjoilla maustettu ruusukaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(300 g)Pirkka ruusukaalia
    • 3(100 g)Pirkka salottisipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2tlkatajanmarjoja huhmaressa hienonnettuna
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklvoita
    • ripaus mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Isoimmat ruusukaalit voit leikata puoliksi. Suikaloi sipulit ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna öljy. Lisää sipulit ja katajanmarjat pannulle. Anna kuullottua pienellä lämmöllä noin 7 minuuttia.
  3. Lisää vesi, suola ja ruusukaalit. Hauduta kannen alla 8-10 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Sekoita joukkoon voi ja mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat voimakkaamman katajanmarjan maun, jos korvaat osan vedestä ginillä.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 60 kcal266 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3