• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapu-munakakku

Katkarapu-voileipäkakku sopii hyvin kahvipöydän suolapalaksi.
Katkarapu-munakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Jätä katkaravut jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivän tai levitä ne ohueksi kerrokseksi tarjottimelle sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Keitä munat sekä täytettä että koristelua varten. Jäähdytä välittömästi runsaalla kylmällä vedellä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Paloittele ruisleivät monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi muruksi leikkuriterällä.
  3. Sulata rasva kattilassa ja lisää se lähes jäähtyneenä leipämurujen joukkoon koneen käydessä. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen paperia vuoan pohjalle. Taputtele leipäseos käsin tiiviiksi vuoan pohjalle ja nosta kylmään kovettumaan.
  4. Siivilöi katkaravut sulavedestä ja levitä ne valumaan talouspaperin päälle. Valitse katkaravuista vajaa puolet koristeeksi ja hienonna loput veitsellä. Hienonna sipuli ja tilli ja kaksi keitettyä, kuorittua kananmunaa täytettä varten.
  5. Sekoita ensin juusto ja mätitahna sekaisin. Lisää sitten kermaviili, hienonnetut katkaravut ja munat, sipuli- ja tillisilppu ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele seokseen. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
  6. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kun seos on jäähtynyt ja raskaasti juoksevaa sekoita se hyvin täyteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Nosta kakku kylmään hyytymään yli yön.
  7. Irrota hyytynyt kakku reunasta veitsen avulla ja poista reuna. Vedä kakku tarjolle tasaiselle vadille ja koristele munalohkoilla, katkaravuilla, sitruunaviipaleilla ja pienillä tillinoksilla. Tarjoa alkuruoaksi salaatinlehdeltä tai voileipäkakun asemasta kahvipöydässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal713 kJ
  • Proteiinia8,12 g
  • Hiilihydraatteja3,29 g
  • Rasvaa13,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua