• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlapöydän kalakakku

Juhlapöydän kalakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 163 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 24viipalettaisoa paahtoleipää (vehnä tai monivilja),
    • mielellään 2-3 päivää vanhaa

Kostutukseen

    • n. 1 1/2dlmaitoa

Täyte 1

Täyte 2

Täyte 3

Päälle

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1rklsitruunanmehua

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna katkarapujen sulaa hitaasti yli yön jääkaapissa.
  2. Asettele sekä täytteen että koristelun munat kattilan pohjalle ja mittaa päälle sen verran vettä, että juuri peittyvät. Aseta kuumalle liedelle ja säädä kelloon 15 minuuttia. Kun kello soi kaada vesi pois ja laske päälle kylmää vettä. Vaihda vesi tarvittaessa ja jäähdytä tehokkaasti.
  3. Aloita täytteistä. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnettu kurkku ja tilli sekä voileipäpikkelssi. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut ja sekoita joukkoon raejuusto ja voileipäpikkelssi. Mausta varovasti valkopippurilla.
  4. Hienonna keitetyt munat täytteeseen ja lisää viipaleista leikatut pienet maustekurkkukuutiot. Sekoita curry pikkelssin joukkoon ja mausta sillä täyte.
  5. Suojaa vadin tai tarjottimen reunat leivinpaperisuikaleilla. Leikkaa leivistä kuori ohuesti pois. Asettele leivät tarjottimelle kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
  6. Kostuta leivät ja levitä päälle täyte 1. Asettele seuraava kerros ja kostuta. Levitä päälle täyte 2. Asettele uusi leipäkerros ja levitä täyte 3. Lado viimeinen leipäkerros työlaudalle ja kostuta maidolla. Lado leivät kakun päälle kostutettu puoli täytettä vasten. Peitä kakku tuorekelmulla ja nosta painoksi leikkuulauta ja litran tölkki esimerkiksi mehua. Anna kakun maustua jääkaapissa painon alla seuraavaan päivään.
  7. Tasaa kakun sivut leikkaamalla. Peitä kakku ranskankermalla notkistetulla tuorejuustolla ja painele sivuihin hienoiksi suikaleiksi silputtua kurkkua. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja tee jokaiseen säteenmittainen viilto ja taivuta viipaleet s-kirjaimen muotoon kahdeksi jonoksi kakun päälle.
  8. Leikkaa munat neljään lohkoon, tomaatit kuuteen-kahdeksaan lohkoon. Lado ne pareittain sitruunajonon molemmin puolin. Kierrä lohiviipaleista 12 ruusua ja asettele vastakkain sitruunakierteen molemmin puolin. Koristele lopuksi katkaravuilla ja tillinoksilla. Poista suojapaperit kakun ympäriltä ja tarjoa kakku kahvipöydässä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 163 kcal681 kJ
  • Proteiinia8,56 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa8,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2