• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu on juhlava alkuruoka tai noutopöydän tarjottava.
Siika-mätitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 360 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Koristelu

    • 100gkirjolohenmätiä
    • 1sitruuna
    • tilliä
    • (kananmunia)
    • (kirsikkatomaatteja)

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Sulata rasva. Hienonna leipä monitoimikoneessa ja kaada joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leipäseos suorakaiteen muotoisen vuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia, jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Poista siiasta nahka ja ruodot. Paloittele kala. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kermavaahto, kermaviilit, valutetut kaprikset, hunaja, suola, pippuri ja tilli.
  3. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää munat ja savusiika.
  4. Kaada täyte vuokaan. Anna tortun hyytyä peitettynä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
  5. Koristele tortun pinta valutetulla mädillä, sitruunaviipaleilla ja tillillä. Voit koristella kakun myös munalohkoilla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa siika-mätitorttu joulun kalapöydässä tai juhlavana alkuruokana.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille