Siika-mätitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siika-mätitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Siika-mätitorttu on juhlava alkuruoka tai noutopöydän tarjottava.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    10 viipaletta
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 (n. 700 g)
     
    savusiika
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    1 prk (50 g)
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    3 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Koristelu

    100 g
     
    kirjolohenmätiä
    tai
    1
     
    sitruuna
    tai
     
    tilliä
    tai
     
    (kananmunia)
    tai
     
    (kirsikkatomaatteja)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    832 kJ / 200 kcal
    Rasva
    11,6 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    9,2 g
    josta sokereita
    3,1 g
    Proteiini
    13,6 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Sulata rasva. Hienonna leipä monitoimikoneessa ja kaada joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leipäseos suorakaiteen muotoisen vuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia, jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Poista siiasta nahka ja ruodot. Paloittele kala. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kermavaahto, kermaviilit, valutetut kaprikset, hunaja, suola, pippuri ja tilli.

    Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää munat ja savusiika.

    Kaada täyte vuokaan. Anna tortun hyytyä peitettynä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

    Koristele tortun pinta valutetulla mädillä, sitruunaviipaleilla ja tillillä. Voit koristella kakun myös munalohkoilla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa siika-mätitorttu joulun kalapöydässä tai juhlavana alkuruokana.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka viipaloitu perunalimppu 450g
      Hinta 2,65/kpl
      5,89/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Plussa-etu −6 %
      Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,20/4 kpl
      2,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl
    • Pirkka kapris 50g/35g
      Hinta 0,99/kpl
      28,29/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,35/kpl
      39,17/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg