Katkarapukulho
Vietnamilainen katkarapukulho syntyy näppärästi valmisriisistä. Kasaa kulhoon katkarapuja sekä raikkaita kasviksia ja valuta päälle kesärullista tuttua Nuoc Cham -kastiketta. Noin 3,70€/annos.
2 annostaalle 30 min
Ainekset
2 annosta
- 1ps(250 g)Pirkka valmisriisiä, jasmiini
- 1/4pkt(à 4 x 100 g)Pirkka katkarapuja, MSC (pakaste)
- 1(80 g)porkkana
- pala(80 g)kurkkua
- palapunakaalia
- 1(125 g)Pirkka syöntikypsä pikkuavokado
- 1/2ruukkuatuoretta korianteria
Kastike
- 1rkllimetinmehua
- 1pienivalkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1tlruokokidesokeria
Lisäksi
- limetin lohkoja
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna riisi mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa yksi katkarapupussi irti ketjupakkauksesta. Leikkaa saumojen keskeltä, jotta pussi pysyy ehjänä. Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja pikasulata katkaravut upottamalla ne kylmään veteen pakkauksessaan noin puoleksi tunniksi.
- Kuori porkkana. Leikkaa ohuiksi tikuiksi tai raasta porkkana karkeaksi. Leikkaa myös kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kaali ohueksi. Viipaloi avokado.
- Jaa riisi kahteen kulhoon, riisi voi olla hieman haaleaa. Asettele kasvikset sektoreittain kulhoon. Lisää valutetut katkaravut, suolapähkinät ja korianteri.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada tasaisesti kasvisten ja katkarapujen päälle. Tarjoa limetin ja halutessasi srirachan kanssa.
Tiesitkö että...
Voit korvata kalakastikkeen soijakastikkeella (1/2 rkl) + vedellä (1 rkl vettä). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi