• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohimoussekakku

Resepti: Hanna Santasalo
Lohimoussekakku
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja:

    • 150ghapankorppuja
    • 75gsulatettua voita

Mousse:

    • 150ggraavi- tai kylmäsavukirjolohta
    • 1pskatkarapuja (pakaste)
    • 1prkkatkaraputuorejuustoa
    • 1/4dlsilputtua persiljaa
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1prksmetanaa
    • 2prkcrème fraîchea (ranskankermaa)
    • 1sitruunan mehu
    • 3liivatelehteä

Koristeeksi:

    • tilliä
    • sitruunaviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna hapankorppu hienoksi muruksi esim. tehosekoittimen avulla ja lisää joukkoon voisula. Taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna lohi ja sulatetut katkaravut ja sekoita ne kulhossa tuorejuuston kanssa. Lisää silputut yrtit sekä pippuri ja sekoita hyvin. Seuraavaksi sekoita joukkoon smetana ja creme fraiche. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna sitruunamehu kattilassa, sulata liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu