Lohimoussekakku
Resepti: Hanna Santasalo
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 150ghapankorppuja
- 75gvoita sulatettuna
Mousse:
- 150ggraavi- tai kylmäsavukirjolohta
- 1pskatkarapuja (pakaste)
- 1prkkatkaraputuorejuustoa
- 1/4dlpersiljaa hienonnettuna
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 1prksmetanaa
- 2prkcrème fraîchea (ranskankermaa)
- 1sitruunan mehu
- 3liivatelehteä
Koristeeksi:
- tilliä
- sitruunaviipaleita
Valmistus
yli 60 min- Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna hapankorppu hienoksi muruksi esim. tehosekoittimen avulla ja lisää joukkoon voisula. Taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna lohi ja sulatetut katkaravut ja sekoita ne kulhossa tuorejuuston kanssa. Lisää silputut yrtit sekä pippuri ja sekoita hyvin. Seuraavaksi sekoita joukkoon smetana ja creme fraiche. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna sitruunamehu kattilassa, sulata liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi