• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiinen lohi-äyriäispiirakka

Rukiinen lohi-äyriäispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • 30 - 60 min
  • 217 kcal / 100 g

Ainekset

24 annosta
    • 1pkt(500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras)

Täyte

    • pieni (150 g)purjo
    • 1rklöljyä
    • 2tlk(à 180 g)Pirkka lohta, MSC
    • 1tlk(250 g)simpukoita
    • 1nipputilliä
    • 4munaa
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
    • (ripaussuolaa)
    • 1rklkokonaisia roseepippureita

Pinnalle

    • 1ps(150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut ruistaikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se öljyssä. Valuta liemet lohesta ja simpukoista. Sulata katkaravut.
  2. Levitä pohjan päälle purjosuikaleet, lohi, simpukat, katkaravut ja hienonnettu tilli.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Kaada joukkoon kasvirasvasekoite. (Mausta seos suolalla halutessasi.) Rouhi roseepippurit ja lisää munaseokseen. Kaada munaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Paista rukiista lohi-äyriäispiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet väriä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 217 kcal909 kJ
  • Proteiinia12,6 g
  • Hiilihydraatteja10,1 g
  • Rasvaa13,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille