Rukiinen lohi-äyriäispiirakka
Lohi-äyriäispiirakka on herkullinen ja ruokaisa iltapala!
- 24 annosta
- 30 - 60 min
- 217 kcal / 100 g
Ainekset
24 annosta
- 1pkt(500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras)
Täyte
- pieni (150 g)purjo
- 1rklöljyä
- 2tlk(à 180 g)säilykelohta
- 1tlk(250 g)simpukoita
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1nipputilliä
- 4munaa
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
- (ripaussuolaa)
- 1rklkokonaisia roseepippureita
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Kauli sulanut ruistaikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se öljyssä. Valuta liemet lohesta ja simpukoista. Sulata katkaravut.
- Levitä pohjan päälle purjosuikaleet, lohi, simpukat, katkaravut ja hienonnettu tilli.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Kaada joukkoon kasvirasvasekoite. (Mausta seos suolalla halutessasi.) Rouhi roseepippurit ja lisää munaseokseen. Kaada munaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista rukiista lohi-äyriäispiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet väriä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 217 kcal909 kJ
- Proteiinia 12,6 g
- Hiilihydraatteja10,1 g
- Rasvaa13,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi