• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-parsakaalipiirakka

Lohi-parakaalipiirkka on mainio illanistujaistarjottava salaatin kanssa. N. 1,50€/annos*.
Lohi-parsakaalipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

8-12 palaa

Täyte

Munamaito

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kiehauta purjo paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon parsakaalit. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja ja sekoita joukkoon tilli. Paloittele lämminsavukirjolohi, josta on poistettu nahka.
  2. Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm). Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Levitä puolikypsälle pohjalle purjo-parsakaaliseos ja kalapalat.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele piirakan pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa edelleen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut väriä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Ripottele päälle tilliä. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal710 kJ
  • Proteiinia6,66 g
  • Hiilihydraatteja9,75 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14