• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan

Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan on ihanan rukiinen ja samalla hieman pizzamainen.
Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 85 kcal / annos (55g)

Ainekset

3 kpl

Taikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä riisiä noin 15 minuuttia kannen alla vedessä, joka on maustettu suolalla ja huhmaressa murskatuilla fenkoleilla. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Lisää se riisin joukkoon ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Anna riisiseoksen hautua vielä kannen alla noin 5 minuuttia.
  2. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, tuorejuusto, munat, sulatetut ja valutetut katkaravut riisin joukkoon. Mausta tillillä ja pippurilla. (Huom! Täyte on löysää.)
  3. Sekoita taikinan ainekset keskenään ensin puuhaarukalla sitten kädellä vaivaten.
  4. Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi pohjiksi (halkaisja 30 cm). Nosta pohjat leivinpapereiden päälle.
  5. Jaa riisiseos pohjille ja levitä se melkein reunoille saakka. Rypytä reunat karjalanpiirakoiden tapaan pyöreiksi piirakoiksi. Leikkaa piirakoiden ympäriltä ylimääräinen leivinpaperi pois, ettei se savua uunissa.
  6. Paista piirakoita uunin yläosassa 250 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa piirakat sektoreiksi. Piirakat voi myös pakastaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi koristella piirakkapalat nokareella tuorejuustoa, katkaravuilla ja tillillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 85 kcal356 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua