Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan

  • Annosmäärä3 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Katkarapupiirakka karjalanpiirakan tapaan on ihanan rukiinen ja samalla hieman pizzamainen.

    Ainekset

    3 kpl
    1 dl
     
    tai
    3 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    fenkolinsiemeniä
    tai
    100 g
     
    purjoa
    tai
    2
     
    tomaattia
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 ps (180 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Taikina

    2 dl
     
    kylmää vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    5 392 kJ / 1 286 kcal
    Rasva
    37,1 g
    josta tyydyttynyttä
    15,2 g
    Hiilihydraatit
    169,5 g
    josta sokereita
    13,2 g
    Proteiini
    54,5 g
    Suola
    11 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Keitä riisiä noin 15 minuuttia kannen alla vedessä, joka on maustettu suolalla ja huhmaressa murskatuilla fenkoleilla. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Lisää se riisin joukkoon ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Anna riisiseoksen hautua vielä kannen alla noin 5 minuuttia.

    Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, tuorejuusto, munat, sulatetut ja valutetut katkaravut riisin joukkoon. Mausta tillillä ja pippurilla. (Huom! Täyte on löysää.)

    Sekoita taikinan ainekset keskenään ensin puuhaarukalla sitten kädellä vaivaten.

    Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi pohjiksi (halkaisja 30 cm). Nosta pohjat leivinpapereiden päälle.

    Jaa riisiseos pohjille ja levitä se melkein reunoille saakka. Rypytä reunat karjalanpiirakoiden tapaan pyöreiksi piirakoiksi. Leikkaa piirakoiden ympäriltä ylimääräinen leivinpaperi pois, ettei se savua uunissa.

    Paista piirakoita uunin yläosassa 250 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa piirakat sektoreiksi. Piirakat voi myös pakastaa.

    Vinkki! Voit halutessasi koristella piirakkapalat nokareella tuorejuustoa, katkaravuilla ja tillillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13g
      Hinta 0,89/kpl
      68,46/kg
    • Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Pirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 7,00/2 kpl
      19,44/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (23,83/kg)
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl