• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Portugalilainen äyriäispaella

Portugalilaisessa äyriäispaellassa maistuvat herkulliset merelliset maut, tiikerikatkaravut ja simpukat.
Portugalilainen äyriäispaella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 1pkt(250 g)kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja
    • (pakaste)
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1paprika
    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2-3rklsavusimpukoiden öljyä
    • 2dlPirkka risottoriisiä
    • 2rklkasvisfondia
    • 1tlcurrya
    • 1tlsambal oelek -maustetahnaa
    • 6dlkiehuvaa vettä
    • 100gherneitä (pakaste)

Koristeeksi

    • 1tomaatti tai kirsikkatomaatteja
    • 1sitruuna
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata katkaravut kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele katkaravut kuiviksi talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta simpukat, mutta säästä öljy. Kuutioi paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuleita simpukoiden öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon riisi. Sekoittele pari minuuttia. Mausta kasvisfondilla, currylla ja sambal oelekilla. Kaada päälle kiehuva vesi. Hauduta paellaa kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää paprikat ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 2-3 minuuttia.
  3. Painele katkaravut paellan joukkoon ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia, kunnes rapujen liha on muuttunut alapuolelta oranssiksi. Käännä katkaravut, jotta ne kypsyvät myös toiselta puolelta. Lisää lopuksi simpukat. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sambal oelekia tarvittaessa. Koristele tomaatti- ja sitruunalohkoilla sekä persiljalla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille