Portugalilainen äyriäispaella
Portugalilaisessa äyriäispaellassa maistuvat herkulliset merelliset maut, tiikerikatkaravut ja simpukat.
5 annosta30 - 60 min310 kcal / annos (300g)
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(250 g)kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja
- (pakaste)
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(200 g/115 g)savustettuja simpukoita öljyssä
- 1paprika
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2-3rklsavusimpukoiden öljyä
- 2dlPirkka risottoriisiä
- 2rklkasvisfondia
- 1tlcurrya
- 1tlsambal oelek -maustetahnaa
- 6dlkiehuvaa vettä
- 100gherneitä (pakaste)
Koristeeksi
- 1tomaatti tai kirsikkatomaatteja
- 1sitruuna
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata katkaravut kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele katkaravut kuiviksi talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta simpukat, mutta säästä öljy. Kuutioi paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuleita simpukoiden öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon riisi. Sekoittele pari minuuttia. Mausta kasvisfondilla, currylla ja sambal oelekilla. Kaada päälle kiehuva vesi. Hauduta paellaa kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää paprikat ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 2-3 minuuttia.
- Painele katkaravut paellan joukkoon ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia, kunnes rapujen liha on muuttunut alapuolelta oranssiksi. Käännä katkaravut, jotta ne kypsyvät myös toiselta puolelta. Lisää lopuksi simpukat. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sambal oelekia tarvittaessa. Koristele tomaatti- ja sitruunalohkoilla sekä persiljalla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 20 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi