• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapusalaatti piiraspohjalla

Keväinen katkarapusalaatti tarjoillaan rapean piiraspohjan päältä.
Katkarapusalaatti piiraspohjalla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 222 kcal / annos (120g)

Ainekset

6 annosta

Salaatti

    • n. 500gtuoreita vihreitä parsoja
    • 1ruukkusalaatti
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkutammenlehtisalaattia
    • 1ruukkurucolaa
    • n. 100gretiisejä
    • 2pientä avokadoa
    • tilliä

Ruohosipuli-öljykastike

    • 3rklruohosipulia hienonnettuna
    • 4rklrypsiöljyä
    • 1rklvaaleata balsamiviinietikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nipistele sulaneet taikinalevyt pitkältä sivulta kiinni toisiinsa. Pyöristä taikinan kulmat ja kaaviloi lasisen piirakkavuoan (halkaisija noin 30 cm) pohjan + reunan kokoiseksi ympyräksi.
  2. Aseta piirakkavuoka pellille leivinpaperin päälle väärinpäin. Levitä taikina vuoan päälle kaulinta apuna käyttäen. Painele tiiviisti vuoan pintaan kiinni. Leikkaa ylimenevä taikina pois vuoan reunaa myöten. Nosta vuoka hetkeksi kylmään kovettumaan.
  3. Pistele taikina ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi ja kumoa tarjoiluvadille. Pohja säilyy tiiviin kuvun alla pari päivää. Voit myös pakastaa sen.
  4. Leikkaa tuoreiden parsojen päästä pari senttiä kuivaa osaa. Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta perunankuorimaveitsellä. Keitä parsoja suolalla ja sitruunanmehulla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pistettäessä kypsiltä. Nosta parsat reikäkauhalla valumaan puhtaan pyyhkeen päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa parsat 2-3 osaan.
  5. Huuhdo ja valuta salaatit. Pese ja viipaloi retiisit. Sekoita kastikkeen ainekset. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Viipaloi hedelmäliha ja valuta päälle hiukan salaatinkastiketta.
  6. Levitä piirakkapohjalle revittyjä salaatinlehtiä. Sekoita rucolat ja retiisit kulhossa ja mausta salaatinkastikkeella. Nostele salaatinlehdille. Levitä päälle avokadot, parsat ja sulatetut katkaravut. Koristele tillillä.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 222 kcal925 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille