Katkarapupizza margarita Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapupizza margarita

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Itse tehty pizzakastike on tämän katkarapupizza margaritan salaisuus.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzakastike

500 g
 
kypsiä tomaatteja
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
sokeria
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Pohja

2 1/2 dl
 
vettä
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
sokeria
tai
4 1/2–5 dl
 
tai
2 rkl
 
tai

Päälle

1 ps (180 g)
 
tai
1 rkl
 
tai
100 g
 
kurkkua
tai
1/2 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
2 rkl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai
1/2 ruukkua
 
viinisuolaheinää
tai
n. 150 g
 
Valio pizzajuustoraastetta
tai

Valmistus

30 - 60 min

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaatit. Keitä kastiketta ilman kantta 8–10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 3 dl sakeaa kastiketta. Mausta ja anna jäähtyä.

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja sokeri. Alusta loput jauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina sileäksi pöydällä jauhojen kanssa. Jaa se 4 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Peitä ensin leivinliinalla ja sitten muovilla. Anna kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.

Sekoita sulatetut ja valutetut katkaravut, salaatinkastike, suikaloitu kurkku, tilli, ruohosipuli sekä suola kulhossa. Nosta kylmään. Huuhdo ja valuta rucola sekä viinisuolaheinät.

Taputtele kohonneista pizzapullista 2 ohuiksi pyöreiksi (halkaisija noin 23 cm) tai soikeiksi pohjiksi jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Levitä pohjille noin 1/2 dl tomaattikastiketta, mutta jätä 1 cm reunaa ilman kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia. Valmista samoin toiset kaksi pizzaa. Levitä vastapaistetun pizzan päälle keko rucolasalaattia ja viinisuolaheinää. Lusikoi päälle katkarapusalaattia. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Pirkka katkaravut 250-300 kpl /180g kuorittu MSC pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 7,00/2 kpl
    19,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (23,83/kg)
  • Pirkka ranskalainen salaattikastike 270ml laktoositon, gluteeniton
    Hinta 1,99/kpl
    7,37/l
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,19/kpl
    15,95/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,95/kpl
    59,00/kg
  • Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lk
    Hinta 4,29/kpl
    12,26/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,4 (26 arviota)