Katkarapupizza margarita
Itse tehty pizzakastike on tämän katkarapupizza margaritan salaisuus. Tämäkin resepti vain n. 2,75€/annos*.
- 4 kpl
- 30 - 60 min
- 650 kcal / annos (345g)
Ainekset
4 kpl
Pizzakastike
- 500gkypsiä tomaatteja
- 2valkosipulinkynttä
- 2tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlsokeria
- ripausmustapippuria
Pohja
- 2 1/2dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlsokeria
- 4 1/2-5dlPirkka vehnäjauhoja
Päälle
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1rklPirkka ranskalaista salaatinkastiketta
- 100gkurkkua
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 2rklruohosipulia hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- 1ruukkuPirkka rucolaa
- 1/2ruukkuaviinisuolaheinää
- n. 150gValio pizzajuustoraastetta
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaatit. Keitä kastiketta ilman kantta 8-10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 3 dl sakeaa kastiketta. Mausta ja anna jäähtyä.
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja sokeri. Alusta loput jauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina sileäksi pöydällä jauhojen kanssa. Jaa se 4 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Peitä ensin leivinliinalla ja sitten muovilla. Anna kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.
- Sekoita sulatetut ja valutetut katkaravut, salaatinkastike, suikaloitu kurkku, tilli, ruohosipuli sekä suola kulhossa. Nosta kylmään. Huuhdo ja valuta rucola sekä viinisuolaheinät.
- Taputtele kohonneista pizzapullista 2 ohuiksi pyöreiksi (halkaisija noin 23 cm) tai soikeiksi pohjiksi jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Levitä pohjille noin 1/2 dl tomaattikastiketta, mutta jätä 1 cm reunaa ilman kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia. Valmista samoin toiset kaksi pizzaa. Levitä vastapaistetun pizzan päälle keko rucolasalaattia ja viinisuolaheinää. Lusikoi päälle katkarapusalaattia. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö perannos 345g100 g
- 650 kcal2 720 kJ
- Proteiinia36 g
- Hiilihydraatteja60 g
- Rasvaa30 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi