• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkaravuilla koristeltu lohi

Katkaravuilla koristeltu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 640 kcal / annos (280g)

Ainekset

6 annosta
    • 2kpl(à 500 g)kirjolohifileetä
    • 4rklsitruunanmehua
    • 2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta

Kypsän kalan pintaan ja täytteeksi

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Mausta kalafileet mielellään jo edellisenä päivänä sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Pane fileet nahkapuoli ylöspäin vierekkäin leivinpaperille uunipannuun. Peitä alumiinifoliolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista fileistä nahka. Ripottele molempien fileiden pintaan 1/2 tl suolaa ja mustapippurirouhetta. Jäähdytä fileet.
  3. Sekoita tuorejuusto ja pesto. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi sekä sitruunanmehu. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi koristekurkut.
  4. Siirrä toinen kalafilee tarjoiluvadille ja levitä päälle juustoseos. Ripottele pinnalle reilusti tillisilppua. Nosta päälle toinen filee ja peitä pinta kermavaahtoseoksella. (Pinnalle tulevaa seosta on reilusti, koska se on samalla kastiketta perunan kanssa syötynä.)
  5. Koristele kalan pinta raidalliseksi katkaravuilla, kurkulla, sitruunalla ja tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 640 kcal2 680 kJ
  • Proteiinia40,4 g
  • Hiilihydraatteja5,4 g
  • Rasvaa42,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1