• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaurainen omenapiiras

Omenapiiraan pohjassa on kaurahiutaleita ja täyte tehdään kermaviilistä.
Kaurainen omenapiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 172 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna rasvaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori omenat halutessasi ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenalohkot pohjan päälle. Sekoita kermaviili, sokeri, muna, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri. Kaada seos omenoiden päälle. Paista piirasta 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 172 kcal719 kJ
  • Proteiinia3,34 g
  • Hiilihydraatteja21,5 g
  • Rasvaa7,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14