Hyppää sisältöön
Pikapika mustikkapiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikapika mustikkapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Nopean mustikkapiirakan leivot helposti yllättävillekin vieraille. Voit käyttää mustikkapiirakkaan jäisiä tai tuoreita mustikoita.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      907 kJ / 217 kcal
    • Rasva
      10,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      6,4 g
    • Hiilihydraatit
      24,2 g
    • josta sokereita
      13 g
    • Proteiini
      4,6 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
    2. Levitä jäiset mustikat pohjan päälle. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sokeri, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri. Kaada täyte mustikoiden päälle.
    3. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.
    Vinkki! Voit myös käyttää tuoreita mustikoita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (227 arviota)

    • Vanilja
      10 kuukautta sitten
      Paras mustikkapiirakkaohje ikinä. Ollut jo vuosia luotto-ohje. Käytän maustamattoman tuorejuuston tilalla vaniljatuorejuustoa.
    • Piirakan tekijä
      11 kuukautta sitten
      Miksi tuorejuusto ruskistui jo vartissa...uunissa alatasolla 200..mutta pidin sitten loppuajan jälkilämmöllä..ei ole ennen noin ruskistunu
    • Heidi
      1 vuosi sitten
      Erittäin hyvä, maukas resepti! Käytin valmispohjaa, joten oli vieläkin nopeampi tehdä. Toimi erinomaisesti!
    • Paakelsi-Pirkko
      2 vuotta sitten
      Ehkä paras mustikkapiirakkaohje (pullapohjaisen jälkeen), mitä olen kokeillut ja tehnyt. Pohja mahtavan rapea ja täyte mustikkaisen hyvä. Lisäsin vähän vattuja joukkoon, niin ai että!
    • Viivivanilli
      3 vuotta sitten
      Taikinan pohja toimii mainiosti muissakin piirakoissa, usein käytän omenapiirakkaa tehdessä tätä reseptiä, hieman tuunaten.
    • Kotileipuri
      3 vuotta sitten
      Paras mustikkapiirakkaohje. Kaikki ainekset sopivassa suhteessa, kauralese tekee taikinasta ihanan murean.😊
    • Kokki3
      6 vuotta sitten
      Yksi mun lemppariresepteistä, helppo ja maistuu aina! :)
    • Takuulla onnistuu
      7 vuotta sitten
      Yksi parhaista mustikkapiirakkaohjeista ikinä! :)
    • Ilona
      8 vuotta sitten
      Voiko muna vaihtaa maitoon
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Ilona, kananmuna toimii sekä pohjataikinassa että täytteessä sitovana ainesosana, joten sitä ei valitettavasti kannata korvata maidolla.
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Hei Jennyliw ja kiitos kysymyksestäsi! Tässä on tainnut tulla väärinkäsitys luvun merkitntätavan vuoksi. Vehnäjauhoja lisätään pohjan taikinaan 2 1/2 eli toisin ilmaistuna 2,5 dl.
    • Jennyliw
      8 vuotta sitten
      Pitääkö tuohon todellakin laittaa 21dl vehnäjauhoja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Taikinanyrkki, kauraleseiden tilalla voi käyttää vaikka kaurahiutaleita tai pelkästään vehnäjauhoja.
    • Taikinanyrkki
      8 vuotta sitten
      Voisiko nuo kauraleseet korvata jollain?
    • Sanna
      9 vuotta sitten
      Paras piirakka ikinä! Nam.