Pikapika mustikkapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Nopean mustikkapiirakan leivot helposti yllättävillekin vieraille. Voit käyttää mustikkapiirakkaan jäisiä tai tuoreita mustikoita.
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 100 g Pirkka voita
- 2 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 3/4 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Täyte
- 8 dl (400 g) Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 3/4 dl sokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 tl vanilliinisokeria
Ravintosisältö
- Energia907 kJ / 217 kcal
- Rasva10,6 g
- josta tyydyttynyttä6,4 g
- Hiilihydraatit24,2 g
- josta sokereita13 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
- Levitä jäiset mustikat pohjan päälle. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sokeri, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri. Kaada täyte mustikoiden päälle.
- Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.
Vinkki! Voit myös käyttää tuoreita mustikoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl9,45/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (10,95/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- 30 - 60 min4,3(174 arviota)
- 30 - 60 min4,7(49 arviota)
- yli 60 min4,2(355 arviota)
- 30 - 60 min3,8(74 arviota)
- 30 - 60 min3,8(61 arviota)
- 30 - 60 min3,6(62 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 883 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (227 arviota)
- Vanilja10 kuukautta sittenParas mustikkapiirakkaohje ikinä. Ollut jo vuosia luotto-ohje. Käytän maustamattoman tuorejuuston tilalla vaniljatuorejuustoa.
- Piirakan tekijä11 kuukautta sittenMiksi tuorejuusto ruskistui jo vartissa...uunissa alatasolla 200..mutta pidin sitten loppuajan jälkilämmöllä..ei ole ennen noin ruskistunu
- Heidi1 vuosi sittenErittäin hyvä, maukas resepti! Käytin valmispohjaa, joten oli vieläkin nopeampi tehdä. Toimi erinomaisesti!
- Paakelsi-Pirkko2 vuotta sittenEhkä paras mustikkapiirakkaohje (pullapohjaisen jälkeen), mitä olen kokeillut ja tehnyt. Pohja mahtavan rapea ja täyte mustikkaisen hyvä. Lisäsin vähän vattuja joukkoon, niin ai että!
- Viivivanilli3 vuotta sittenTaikinan pohja toimii mainiosti muissakin piirakoissa, usein käytän omenapiirakkaa tehdessä tätä reseptiä, hieman tuunaten.
- Kotileipuri3 vuotta sittenParas mustikkapiirakkaohje. Kaikki ainekset sopivassa suhteessa, kauralese tekee taikinasta ihanan murean.😊
- Kokki36 vuotta sittenYksi mun lemppariresepteistä, helppo ja maistuu aina! :)
- Takuulla onnistuu7 vuotta sittenYksi parhaista mustikkapiirakkaohjeista ikinä! :)
- Ilona8 vuotta sittenVoiko muna vaihtaa maitoon
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenIlona, kananmuna toimii sekä pohjataikinassa että täytteessä sitovana ainesosana, joten sitä ei valitettavasti kannata korvata maidolla.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Jennyliw ja kiitos kysymyksestäsi! Tässä on tainnut tulla väärinkäsitys luvun merkitntätavan vuoksi. Vehnäjauhoja lisätään pohjan taikinaan 2 1/2 eli toisin ilmaistuna 2,5 dl.
- Jennyliw8 vuotta sittenPitääkö tuohon todellakin laittaa 21dl vehnäjauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenTaikinanyrkki, kauraleseiden tilalla voi käyttää vaikka kaurahiutaleita tai pelkästään vehnäjauhoja.
- Taikinanyrkki8 vuotta sittenVoisiko nuo kauraleseet korvata jollain?
- Sanna9 vuotta sittenParas piirakka ikinä! Nam.