• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pikapika mustikkapiirakka

Nopean mustikkapiirakan leivot helposti yllättävillekin vieraille. Voit käyttää mustikkapiirakkaan jäisiä tai tuoreita mustikoita.
Pikapika mustikkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 243 kcal / 100 g

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

      • 100gPirkka meijerivoita
      • 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
      • 1/2dlsokeria
      • 1tlleivinjauhetta
      • 1kananmuna

    Täyte

      • 8dl(400 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
      • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
      • 1kananmuna
      • 3/4dlsokeria
      • 2rklsitruunanmehua
      • 1tlvanilliinisokeria

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
    2. Levitä jäiset mustikat pohjan päälle. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sokeri, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri. Kaada täyte mustikoiden päälle.
    3. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Voit myös käyttää tuoreita mustikoita.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 243 kcal1 020 kJ
    • Proteiinia4,51 g
    • Hiilihydraatteja23,6 g
    • Rasvaa14,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille32
    • Ilona23.10.2016

      Voiko muna vaihtaa maitoon

    • K-Kuluttajapalvelu23.10.2016

      Ilona, kananmuna toimii sekä pohjataikinassa että täytteessä sitovana ainesosana, joten sitä ei valitettavasti kannata korvata maidolla.

    • Ilona23.10.2016

      Todella ihku niiin tekijät

    • K-Kuluttajapalvelu12.8.2016

      Hei Jennyliw ja kiitos kysymyksestäsi! Tässä on tainnut tulla väärinkäsitys luvun merkitntätavan vuoksi. Vehnäjauhoja lisätään pohjan taikinaan 2 1/2 eli toisin ilmaistuna 2,5 dl.

    • Jennyliw11.8.2016

      Pitääkö tuohon todellakin laittaa 21dl vehnäjauhoja?

    • K-Kuluttajapalvelu22.7.2016

      Taikinanyrkki, kauraleseiden tilalla voi käyttää vaikka kaurahiutaleita tai pelkästään vehnäjauhoja.

    • Taikinanyrkki21.7.2016

      Voisiko nuo kauraleseet korvata jollain?

    • Sanna10.1.2016

      Paras piirakka ikinä! Nam.