Porkkanarieskat
Helpot ja nopeat porkkanarieskat maistuvat keiton kaverina tai vaikkapa iltapalana teen kanssa.
12 kpl30 - 60 min115 kcal / annos (60g)
Ainekset
12 kpl
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu porkkanasosetta
- n. 4 1/2dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
- 2rklöljyä
- 3/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Nostele taikinasta kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin rieskoiksi ja pistele haarukalla. Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Porkkanarieskat ovat parhaimmillaan heti tuoreina.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 115 kcal481 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Nanna on oikeassa. Teen tämän ohjeen mukaan usein, ja koko taikinasta tulee yhdelle pellille näppärästi 7 -8 rieskaa. Täyttävät koko pellin. Maukkaita rieskoja tuleekin. Varsinkin kun räpsii taikinan joukkoon mausteita. Rieskat saa muuten helpommin pellille littaniksi kun taputtelee niitä kylmään veteen kastetuilla sormilla.
8 Nokaretta pellille, mutta ohjeessa lukee, että rieskoja tulee 12?
Nanna, reseptistä tulee 12 rieskaa.