Sydänsämpylät
- Annosmäärä18 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Sydänsämpylät maistuvat niin aamu-, väli- ja iltapalaksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
18 kpl
- 5 dl vettä
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 2 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 1 rkl Pirkka Reilun Kaupan juoksevaa hunajaa
- n. 1 tl suolaa
- n. 10 dl Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2 dl Pirkka kylmäpuristettua rypsiöljyä
Voiteluun
- vettä
Pinnalle
Ravintosisältö
- Energia1 047 kJ / 250 kcal
- Rasva6,2 g
- josta tyydyttynyttä0,5 g
- Hiilihydraatit38,3 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini9,2 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva leseihin ja lisää veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikina lämpimässä paikassa kulhossa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahtia. Muotoile palat kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot 9 osaan. Leivo palat edelleen pikkutangoiksi ja kiepsauta ne pellille leivinpaperin päälle sydämen muotoon. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla hyvin. Voitele ja ripottele koristeeksi kauraleseitä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi keiton kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(72 arviota)
- yli 60 min4,0(347 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
- yli 60 min3,8(112 arviota)
- yli 60 min4,0(141 arviota)
- yli 60 min3,3(85 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,7(11 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (26 arviota)