• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sydänsämpylät

Sydänsämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

18 kpl

Voiteluun

    • vettä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva leseihin ja lisää veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikina lämpimässä paikassa kulhossa liinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahtia. Muotoile palat kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot 9 osaan. Leivo palat edelleen pikkutangoiksi ja kiepsauta ne pellille leivinpaperin päälle sydämen muotoon. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla hyvin. Voitele ja ripottele koristeeksi kauraleseitä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi keiton kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 147 kcal615 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12