• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silli-perunasalaatti ja piparjuurivinegrette

Pirteä piparjuurivinegrette maustaa kesäisen silli-perunasalaatin. Kokeile vinegretteä myös muiden salaattien kastikkeena.
Silli-perunasalaatti ja piparjuurivinegrette
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 103 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 500guusia perunoita
    • 4kananmunaa
    • 1/2(n. 200 g)kurkku
    • 1nippuretiisejä
    • 3-4(30 g)kevätsipulin tai nippusipulin varsia

Piparjuurivinegrette

    • 2rklvalkoista balsamicoa
    • 2rklöljyä
    • 1 1/2rklpiparjuuritahnaa
    • 1rklvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä perunat kypsiksi. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Viipaloi perunat. Sekoita vinegreten ainekset keskenään ja kaada lämpimien perunoiden päälle.
  2. Kuori ja lohko munat. Kuutioi kurkku ja viipaloi retiisit sekä hienonna kevätsipulit. Leikkaa silli haarukkapaloiksi.
  3. Levitä perunat laakealle vadille ja asettele loput salaattiainekset perunoiden päälle. Tarjoa silli-perunasalaatin kanssa ruisleipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 103 kcal432 kJ
  • Proteiinia4,71 g
  • Hiilihydraatteja7,47 g
  • Rasvaa5,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille