• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silli-perunamunakas

Ruokaisa silli-perunamunakas maistuu vaikkapa lounaaksi salaatin kanssa. Raikkaat retiisit tuovat munakkaaseen rapeutta.
Silli-perunamunakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 30 min
  • 538 kcal / annos (420g)

Ainekset

2 annosta

Koristeluun

    • 3-4retiisiä
    • nippusipulinvarsia (tai purjorenkaita)

Valmistus

alle 30 min
  1. Valuta sillit. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit. Lisää perunaviipaleet ja kuumenna muutama minuutti.
  2. Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon vesi, sillinliemi ja mustapippuri. Kaada munakasmassa peruna-sipuliseoksen päälle ja sekoita kevyesti, jotta massa levittyy tasaisesti.
  3. Kypsennä miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Lisää juustoraaste ja anna sen hieman sulaa. Nostele valutetut sillipalat munakkaan päälle ja koristele silli-perunamunakas viipaloiduilla retiiseillä ja ohuiksi renkaiksi leikatuilla sipulinvarsilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 538 kcal2 250 kJ
  • Proteiinia23,8 g
  • Hiilihydraatteja34,1 g
  • Rasvaa30,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille