• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keftedes, kreikkalaiset lihapullat

Keftedeksiin tulee paljon yrttejä ja sipulia. Lihapullat leivitetään, joten ne paistuvat erittäin herkullisiksi.
Keftedes, kreikkalaiset lihapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Leivitykseen

    • vehnäjauhoja

Paistamiseen

    • juoksevaa rasvaseosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata jauheliha. Leikkaa leivistä kuoret. Mittaa punaviini kulhoon, murusta leivät joukkoon ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää kaikki ainekset leipäseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta öljytyin käsin peukalonpään kokoisia pyöryköitä. Pyöritä pyörykät vehnäjauhoissa. Paista rasvassa kauniin ruskeiksi parissa erässä.
  3. Lisää pannulle lihapyöryköiden päälle paseerattu tomaatti, punaviini tai vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnettua persiljaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 120 kcal500 kJ
  • Proteiinia8,15 g
  • Hiilihydraatteja5,68 g
  • Rasvaa6,45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua