PashatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pashatorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pashatorrtu kruunaa pääsiäisaterian.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutukseen

    n. 2 dl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2 tlk (à 250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    100 g (n. 1 1/2 dl)
     
    kuivattuja ananas- tai papaijapaloja
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 (2–3 rkl)
     
    sitruunan mehu
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai

    Pinnalle

    2–3 rkl
     
    tai

    Koristeluun

     
    viinirypäleitä
    tai
     
    ananaskirsikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    994 kJ / 237 kcal
    Rasva
    10,9 g
    josta tyydyttynyttä
    5,4 g
    Hiilihydraatit
    27,8 g
    josta sokereita
    21,2 g
    Proteiini
    7 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

    Täytteen valmistus: Leikkaa isot, kuivatut ananaspalat pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokeri, rusinat, mantelirouhe ja ananaspalat. Mausta vanilliinisokerilla.

    Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita sitruunan mehu rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

    Tortun kokoaminen: Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja kostuta levy pullasudin kanssa appelsiinimehulla. Levitä kostutetulle pohjalle puolet täytteestä ja nosta toinen levy päälle. Kostuta se ja levitä loput täytteestä tortulle (ei reunoille). Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

    Nosta pashatorttu jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele viinirypäleillä ja ananaskirsikoilla. Tarjoa kahvin kanssa jälkiruoaksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Hinta 1,99/kpl
      15,92/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Ananaskirsikka 100g Kolumbia 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    • Ananaskirsikka 100g Kolumbia 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (10 arviota)