• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marianne-mango-kieputuskakku

Marianne-mango-kieputuskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16-20 palaa
  • yli 60 min
  • 215 kcal / 100 g

Ainekset

16-20 palaa

Pohja

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1 1/2dlPirkka kevytmaitoa

Täyte

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe ja sokerit. Valuta ja kuutioi mangot.
  3. Leikkaa pohjalevy pitkittäin neljään yhtä leveään suikaleeseen (noin 7 cm). Kostuta suikaleet maidolla ja levitä päälle kermatäyte. Ripottele mangokuutiot pinnalle. Kääri yksi suikale rullalle ja nosta rulla tarjoiluvadin keskelle. Kietaise seuraavat suikaleet rullan ympärille, jolloin kakku suurenee. (Näin voit rakentaa kakun juuri niin isoksi kuin haluat pohjalevyjen määrää lisäämällä.)
  4. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja mausta se vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ja koristele karamelleilla juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 215 kcal898 kJ
  • Proteiinia4,58 g
  • Hiilihydraatteja23,5 g
  • Rasvaa12,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7