• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Keijukaisten ananaskääretorttu

Keijukaisten ananaskääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 157 kcal / 100 g

    Ainekset

      • 2dlmakeutusjauhetta
      • 1tlPirkka leivinjauhetta
      • 1 1/2dlvehnäjauhoja
      • 1/2dlPirkka perunajauhoja

    Kermainen täytevaihtoehto

    Rahkainen täytevaihtoehto

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Varaa työpöydälle toinen leivinpaperi. Vaahdota munat ja makeutusaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Paista torttupohjaa 225 asteessa uunin alatasolla 5-7 min.
    2. Kermainen täyte: Valuta ananasmurskasta mehu ja ota se talteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen ananasmurska sekä makeutusjauhe.
    3. Rahkainen täyte: Sekoita ananasmurska ja makeutusaine maitorahkan joukkoon ja lisää hieman ananasmehua, jotta saat täytteestä helposti levittyvän.
    4. Kostuta kypsän torttupohjan pintaa ananasmehulla heti uunista ottamisen jälkeen. Kumoa torttupohja pöydälle varatun leivinpaperin päälle paistopinta alaspäin.
    5. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Anna tortun hieman vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Voit tehdä kääretortun myös sokerista. 2 dl makeutusjauhetta vastaa 2 dl sokeria.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 157 kcal655 kJ
    • Proteiinia5,46 g
    • Hiilihydraatteja14,5 g
    • Rasvaa8,83 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille