• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinuski-nougatkääretorttu

Kinuski-nougatkääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 249 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 palaa
    • 4munaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Nougat

Täyte

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
  2. Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes se on sulanut. Sekoita mantelirouhe sulan sokerin joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. (Varo kuumaa sokeria.) Kun seos on jähmettynyt, hienonna se terävällä veitsellä melko hienoksi.
  3. Vaahdota kerma, lisää rahka ja kinuskikastike. Levitä rahkaseos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle, mutta jätä noin 1/4 seoksesta koristelua varten. Ripottele päälle nougatrouhetta, jätä siitäkin koristeeksi noin 1/2 dl. Kääri rullalle.
  4. Levitä kääretortun pinnalle kermatäytettä. Koristele valutetuilla persikkaviipaleilla ja nougatrouheella.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille