• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mangotäytteinen kääretorttutorni

Makea mango sopii kääretortun täytteeksi. Kokoa kääretorttuviipaleet näyttäväksi torniksi.
Mangotäytteinen kääretorttutorni
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 187 kcal / annos (90g)

Ainekset

24 annosta
    • 8kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlperunajauhoja
    • 2tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1dlmangotölkin lientä
    • 2rklsitruunanmehua

Täyte

Koristelu

    • 1/3levy (à 170 g)taloussuklaata
    • 2rs(à 125 g)ananaskirsikoita
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kääretorttulevyt sokeroidulle leivinpaperille.
  2. Kostuta kääretorttulevyt kevyesti mangotölkin liemellä, jonka joukossa on sitruunamehua. Jos käytät tuoretta mangoa, kostutusta ei välttämättä tarvita.
  3. Täytettä varten soseuta valutetut mangoviipaleet tai tuoreen mangon hedelmäliha. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan joukkoon. Sekoita rahkan joukkoon myös mangosose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
  4. Levitä mangorahkatäyte täysin jäähtyneille kääretorttulevyille. Kääri levyt rulliksi leivinpaperin sisään.
  5. Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa täysteholla (600 W) noin minuutti tai sulata suklaa vesihauteessa. Käännä ananaskirsikoiden suojalehdet ulospäin ja kastele kirsikat sulaan suklaaseen. (Käytä ananaskirsikoiden koria kuivaustelineenä.)
  6. Leikkaa jäähtyneet kääretortut 2 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi, yhteensä 24 viipaletta. Asettele isolle vadille 10 viipaletta ympyrän muotoon, joista kaksi tulee ympyrän keskelle. Seuraavaan kerrokseen tulee 6 viipaletta, sitten 4 ja edelleen 3 ja huipulle 1 viipale.
  7. Vaahdota kylmä kerma ja mausta vaahto. Koristele kääretorttuvuori kermavaahdolla ja suklaaseen kastelluilla ananaskirsikoilla. Pidä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 187 kcal784 kJ
  • Proteiinia4,2 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa8,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille