Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Mangoinen minttukinuskikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mangoinen minttukinuskikakku

Mangoinen minttukinuskikakku maistuu koko perheellle. Helppoa ja herkullista.

Ainekset

16 annosta

    Pohja

      • 4munaa
      • 1 1/2dlsokeria
      • 1 1/2dlvehnäjauhoja
      • 1/2dlperunajauhoja
      • 1tlleivinjauhetta

    Kostutus

      • 1/2sitruunan mehu (n. 2 rkl) + vettä (yhteensä 1 dl)

    Täyte

    Kuorrutus

    Koristeeksi

      • 100gFazermint-suklaakonvehteja

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna pohjan jäähtyä.
    2. Valuta ja kuutioi mangoviipaleet. Mausta ne sitruunamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla.
    3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle puolet kermarahkasta ja puolet mangokuutioista. Täytä toinen väli samalla tavalla.
    4. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa kerma ja fariinisokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon suklaakonvehdit. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut, mutta älä enää keitä. Lisää lopuksi voi.
    5. Valuta hieman jäähtynyttä kuorrutusta kakun reunoille ja lopuksi keskelle. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun pinnalta mutta anna sen valua reunoilta. Asettele suklaakonvehdit kakun päälle ja kaada niiden päälle kuorrutusta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille14 arvostelua