Keitetyt ravut
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Loppukesään kuuluvat rennot ja tunnelmalliset rapujuhlat. Keitetyt ravut voit tarjota rapujuhlissa alku-tai pääruokana.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
40 | tuoretta rapua tai |
5 l | vettä tai |
1 1/2 dl (n. 160 g) | karkeaa merisuolaa tai |
2–4 | sokeripalaa tai |
runsaasti tuoretta kruunutilliä tai | |
Lisäksi | |
---|---|
vaaleaa leipää tai | |
voita tai | |
1–2 | sitruunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 075 kJ / 257 kcal |
Rasva | 2,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 0,7 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 56,1 g |
Suola | 15 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Tarkista, että ravut ovat eläviä. Pese ne ennen keittämistä. Huuhtominen kylmässä vedessä yleensä riittää, mutta jos ravut ovat hyvin likaisia, käytä apuna esimerkiksi puhdasta tiskiharjaa. Varaa keittämiseen riittävän iso kattila, sillä vettä pitää olla niin paljon, että ravut peittyvät.
Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Nosta ravut nopeasti yksitellen kiehuvaan veteen. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Keitä ravut mieluummin useassa erässä.
Lisää rapujen päälle puuvillalangalla sidottu nippu kruunutilliä. Ravut kypsyvät 8–10 minuutissa, keittoaika lasketaan siitä kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Rapuja voi keittämisen aikana painella, jotta ne pysyvät keitinveden peitossa. Kypsän ravun selkäpanssari nousee koholleen pyrstön päältä.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Voit nostaa kattilan esimerkiksi vesialtaaseen kylmään veteen. Poista keittämisessä käytetty tilli ja lisää uutta, tuoretta tilliä tilalle. Ravut on hyvä keittää aamulla, jotta ne ehtivät jäähtyä ja maku tasaantua sopivasti illan nautintahetkeen mennessä.
Nosta ravut keitinliemestä. Valuta ravut hyvin ja lado ne kauniisti tarjoiluvadille tai asetele keoksi. Koristele tillinkukinnoilla. Tarjoa rapujen lisäksi paahdettua leipää, voita, sitruunalohkoja ja hienonnettua tilliä.
Huom! Suolan määrä lasketaan vesilitrojen, ei rapujen lukumäärän, mukaan eli 1 l vettä + 32–40 g suolaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Ruokopalasokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,69/kpl5,38/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Fazer Arjen Ihana kaura-hapanjuuri 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Dansukker Mini Palasokeri 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500gHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Fazer vatsaystävällinen pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO 300gHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Leivon Leipomo juhlaleipä 380gHinta 2,50/kpl6,58/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- yli 60 min4,3(33 arviota)
- 30 - 60 min3,9(293 arviota)
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min3,2(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (50 arviota)
- JM2 vuotta sittenVireillä ollut jo vuosia lainsäädäntöä että jos rapuja keittää pitäisi osata ne myös tainnuttaa ennen keittämistä jollain konstilla, ottakaa selvää asioista, ettette mene aiheuttamaan tarpeetonta kärsimystä, vaikka olisikin kyse ”vain ravuista” Missä eettisyys?
- Elävää ravintoa4 vuotta sittenYleensä kaikki eläimet tapetaan ennen syömistä. Paitsi osterit, jotka niellään elävinä. Kuolleen merenelävän valmistaminen ruuaksi on vaarallista, niihin kertyy myrkkyä varsin nopeasti. Mitä tekemistä sillä on tieteen kanssa? Hyväksyttävyys on jokaisen subjektiivinen asia.
- Ei enää4 vuotta sittenEläinten elävänä ruokatiskiltä ostaminen ja elävältä keittäminen eivät ole nykyajan tieteen perusteella enää hyväksyttäviä asioita.