Keitetyt ravut
Loppukesään kuuluvat rennot ja tunnelmalliset rapujuhlat. Keitetyt ravut voit tarjota rapujuhlissa alku-tai pääruokana.
4 annostayli 60 min207 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 40tuoretta rapua
- 5lvettä
- 1 1/2dl(n. 160 g)karkeaa merisuolaa
- 2-4sokeripalaa
- runsaasti tuoretta kruunutilliä
Lisäksi
- vaaleaa leipää
- voita
- 1-2sitruunaa
Valmistus
yli 60 min- Tarkista, että ravut ovat eläviä. Pese ne ennen keittämistä. Huuhtominen kylmässä vedessä yleensä riittää, mutta jos ravut ovat hyvin likaisia, käytä apuna esimerkiksi puhdasta tiskiharjaa. Varaa keittämiseen riittävän iso kattila, sillä vettä pitää olla niin paljon, että ravut peittyvät.
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Nosta ravut nopeasti yksitellen kiehuvaan veteen. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Keitä ravut mieluummin useassa erässä.
- Lisää rapujen päälle puuvillalangalla sidottu nippu kruunutilliä. Ravut kypsyvät 8-10 minuutissa, keittoaika lasketaan siitä kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Rapuja voi keittämisen aikana painella, jotta ne pysyvät keitinveden peitossa. Kypsän ravun selkäpanssari nousee koholleen pyrstön päältä.
- Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Voit nostaa kattilan esimerkiksi vesialtaaseen kylmään veteen. Poista keittämisessä käytetty tilli ja lisää uutta, tuoretta tilliä tilalle. Ravut on hyvä keittää aamulla, jotta ne ehtivät jäähtyä ja maku tasaantua sopivasti illan nautintahetkeen mennessä.
- Nosta ravut keitinliemestä. Valuta ravut hyvin ja lado ne kauniisti tarjoiluvadille tai asetele keoksi. Koristele tillinkukinnoilla. Tarjoa rapujen lisäksi paahdettua leipää, voita, sitruunalohkoja ja hienonnettua tilliä.
Tiesitkö että...
Huom! Suolan määrä lasketaan vesilitrojen, ei rapujen lukumäärän, mukaan eli 1 l vettä + 32-40 g suolaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 207 kcal864 kJ
- Proteiinia 44 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Yleensä kaikki eläimet tapetaan ennen syömistä. Paitsi osterit, jotka niellään elävinä. Kuolleen merenelävän valmistaminen ruuaksi on vaarallista, niihin kertyy myrkkyä varsin nopeasti. Mitä tekemistä sillä on tieteen kanssa? Hyväksyttävyys on jokaisen subjektiivinen asia.
Eläinten elävänä ruokatiskiltä ostaminen ja elävältä keittäminen eivät ole nykyajan tieteen perusteella enää hyväksyttäviä asioita.