Hyppää sisältöön
Keitetyt ravut Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetyt ravut

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Loppukesään kuuluvat rennot ja tunnelmalliset rapujuhlat. Keitetyt ravut voit tarjota rapujuhlissa alku-tai pääruokana.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
40
 
tuoretta rapua
tai
5 l
 
vettä
tai
1 1/2 dl (n. 160 g)
 
karkeaa merisuolaa
tai
2–4
 
sokeripalaa
tai
 
runsaasti tuoretta kruunutilliä
tai

Lisäksi

 
vaaleaa leipää
tai
 
voita
tai
1–2
 
sitruunaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 075 kJ / 257 kcal
Rasva
2,7 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
0,7 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
56,1 g
Suola
15 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Tarkista, että ravut ovat eläviä. Pese ne ennen keittämistä. Huuhtominen kylmässä vedessä yleensä riittää, mutta jos ravut ovat hyvin likaisia, käytä apuna esimerkiksi puhdasta tiskiharjaa. Varaa keittämiseen riittävän iso kattila, sillä vettä pitää olla niin paljon, että ravut peittyvät.
Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Nosta ravut nopeasti yksitellen kiehuvaan veteen. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Keitä ravut mieluummin useassa erässä.
Lisää rapujen päälle puuvillalangalla sidottu nippu kruunutilliä. Ravut kypsyvät 8–10 minuutissa, keittoaika lasketaan siitä kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Rapuja voi keittämisen aikana painella, jotta ne pysyvät keitinveden peitossa. Kypsän ravun selkäpanssari nousee koholleen pyrstön päältä.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Voit nostaa kattilan esimerkiksi vesialtaaseen kylmään veteen. Poista keittämisessä käytetty tilli ja lisää uutta, tuoretta tilliä tilalle. Ravut on hyvä keittää aamulla, jotta ne ehtivät jäähtyä ja maku tasaantua sopivasti illan nautintahetkeen mennessä.
Nosta ravut keitinliemestä. Valuta ravut hyvin ja lado ne kauniisti tarjoiluvadille tai asetele keoksi. Koristele tillinkukinnoilla. Tarjoa rapujen lisäksi paahdettua leipää, voita, sitruunalohkoja ja hienonnettua tilliä.
Huom! Suolan määrä lasketaan vesilitrojen, ei rapujen lukumäärän, mukaan eli 1 l vettä + 32–40 g suolaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Ruokopalasokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,69/kpl
    5,38/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,69/kpl
  • Fazer Arjen Ihana kaura-hapanjuuri 300g
    Hinta 2,65/kpl
    8,83/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo karkea merisuola 500g
    Hinta 2,85/kpl
    5,70/kg
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • Dansukker Mini Palasokeri 500g
    Hinta 1,95/kpl
    3,90/kg
  • Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
  • Fazer vatsaystävällinen pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO 300g
    Hinta 2,99/kpl
    9,97/kg
  • Leivon Leipomo juhlaleipä 380g
    Hinta 2,50/kpl
    6,58/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (50 arviota)

  • JM
    2 vuotta sitten
    Vireillä ollut jo vuosia lainsäädäntöä että jos rapuja keittää pitäisi osata ne myös tainnuttaa ennen keittämistä jollain konstilla, ottakaa selvää asioista, ettette mene aiheuttamaan tarpeetonta kärsimystä, vaikka olisikin kyse ”vain ravuista” Missä eettisyys?
  • Elävää ravintoa
    4 vuotta sitten
    Yleensä kaikki eläimet tapetaan ennen syömistä. Paitsi osterit, jotka niellään elävinä. Kuolleen merenelävän valmistaminen ruuaksi on vaarallista, niihin kertyy myrkkyä varsin nopeasti. Mitä tekemistä sillä on tieteen kanssa? Hyväksyttävyys on jokaisen subjektiivinen asia.
  • Ei enää
    4 vuotta sitten
    Eläinten elävänä ruokatiskiltä ostaminen ja elävältä keittäminen eivät ole nykyajan tieteen perusteella enää hyväksyttäviä asioita.