• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttikuorrutettu siika

Yrttikuorrutettu siika
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta
    • 300gsiikafileetä (tuore tai pakaste)
    • 2-3rklsitruunanmehua
    • 3/4tlsuolaa
    • 1iso viipale valkoista vuokaleipää
    • (mielellään 2-3 päivää vanhaa)
    • 50gvoita
    • 1 1/2dlpersiljaa
    • 3/4tlkuivattua rakuunaa
    • 1sitruunan raastettu kuori

Valmistus

30 - 60 min
  1. Asettele siikafileet (pakastetut fileet sulatettuina) laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele fileille sitruunanmehua ja ripottele pinnalle suolaa.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pane tehosekoittimeen murennettu leipä, pehmeä voi, persilja, rakuuna, sitruunan kuori ja pinjansiemenet. Jätä osa pinjansiemenistä kokonaisiksi. Sekoita hyvin.
  3. Levitä seos ohueksi tasaiseksi kerrokseksi fileille.
  4. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kala on muuttunut valkoiseksi ja kuorrutus saanut kauniin värin. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja herneitä.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1