Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Yrttikuorrutettu siikaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttikuorrutettu siika

Kuorruta siika herkullisilla yrteillä. Tämä ruoka on helppo valmistaa myös kiireen keskellä!

Ainekset

4 annosta
    • 300gsiikafileetä (tuore tai pakaste)
    • 2–3rklsitruunanmehua
    • 3/4tlsuolaa
    • 1iso viipale valkoista vuokaleipää
    • 50gvoita
    • 1 1/2dlpersiljaa
    • 3/4tlkuivattua rakuunaa
    • 1sitruunan raastettu kuori

Valmistus

30 - 60 min
  1. Asettele siikafileet (pakastetut fileet sulatettuina) laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele fileille sitruunanmehua ja ripottele pinnalle suolaa.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pane tehosekoittimeen murennettu leipä, pehmeä voi, persilja, rakuuna, sitruunan kuori ja pinjansiemenet. Jätä osa pinjansiemenistä kokonaisiksi. Sekoita hyvin.
  3. Levitä seos ohueksi tasaiseksi kerrokseksi fileille.
  4. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kala on muuttunut valkoiseksi ja kuorrutus saanut kauniin värin. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja herneitä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Leiväksi sopii parhaiten hieman kuivahtanut leipä.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille5 arvostelua