Paistetut silakat etikkaliemessä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut silakat etikkaliemessä

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Paistetut silakat etikkaliemessä syntyvät voissa paistetuista silakkafileistä ja etikkaisesta mausteliemestä.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
600 g
 
silakkafileitä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
valkopippuria
tai
1 dl
 
ruisjauhoja
tai

Paistamiseen

 
voita
tai

Mausteliemi

3 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
5
 
maustepippuria
tai
6
 
laakerinlehteä
tai

Päälle

1
 
pieni punasipuli
tai
 
tillinoksia
tai

Ravintosisältö

Energia
536 kJ / 128 kcal
Rasva
5,5 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
8,5 g
josta sokereita
5,2 g
Proteiini
10,2 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Taita silakkafileet kalan muotoon. Kääntele kalat suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa ja paista pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Kiehauta mausteliemen ainekset ja anna hiukan jäähtyä. Lado paistetut silakat kulhoon ja levitä päälle sipuliviipaleet ja tillinoksat. Kaada päälle jäähtynyt liemi ja anna kalojen maustua muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Silakkafilee kg
    Hinta 18,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Hinta 2,69/kpl
    8,97/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Etuhinta 0,50/kpl
    norm. 1,59/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
    Hinta 4,55/kpl
    9,10/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,15/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (11 arviota)

  • Tepa
    6 vuotta sitten
    Sama resepti,mutta edellispäivän silakkapihveistä,lado pihvien väliin sipulirenkaat ja yöksi jääkaappiin kelmulla peitettynä.Vieläkin parempia kuin pelkät silakat.
  • Tepa
    6 vuotta sitten
    Ihana ja terveellinen
  • Tepa
    6 vuotta sitten
    Parasta mitä tiedän paistetuista silakoista. Opin tämän reseptin ja söin eka kerran 1970 ollessani Svea mamman maalla töissä..