Paistetut silakat etikkaliemessäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut silakat etikkaliemessä

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Paistetut silakat etikkaliemessä syntyvät voissa paistetuista silakkafileistä ja etikkaisesta mausteliemestä.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
600 g
 
silakkafileitä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
valkopippuria
tai
1 dl
 
ruisjauhoja
tai

Paistamiseen

 
voita
tai

Mausteliemi

3 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
5
 
maustepippuria
tai
6
 
laakerinlehteä
tai

Päälle

1
 
pieni punasipuli
tai
 
tillinoksia
tai

Valmistus

yli 60 min
Taita silakkafileet kalan muotoon. Kääntele kalat suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa ja paista pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Kiehauta mausteliemen ainekset ja anna hiukan jäähtyä. Lado paistetut silakat kulhoon ja levitä päälle sipuliviipaleet ja tillinoksat. Kaada päälle jäähtynyt liemi ja anna kalojen maustua muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl
    197,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl
    116,33/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    1,15/kpl
    287,50/kg
  • Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    0,75/kpl
    44,12/kg
  • Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -45 %
    5,004 kpl
    2,29/kpl
    67,35/kg
  • Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    1,35/kpl
    54,00/kg
  • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    2,59/kpl
    8,63/l
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,22/kpl
    2,19/kg
  • Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    0,99/kpl
    2,83/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,59/kpl
    1,59/kg
  • Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    2,49/kpl
    2,49/kg
  • Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    2,45/kpl
    2,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    1,19/kpl
    49,58/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    2,15/kpl
    63,24/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,49/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
  • Tilli ruukku Suomi 1lk
    Tilli ruukku Suomi 1lk
    0,50/kpl

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (8 arvostelua)

  • Tepa
    5 vuotta sitten
    Sama resepti,mutta edellispäivän silakkapihveistä,lado pihvien väliin sipulirenkaat ja yöksi jääkaappiin kelmulla peitettynä.Vieläkin parempia kuin pelkät silakat.
  • Tepa
    5 vuotta sitten
    Ihana ja terveellinen
  • Tepa
    5 vuotta sitten
    Parasta mitä tiedän paistetuista silakoista. Opin tämän reseptin ja söin eka kerran 1970 ollessani Svea mamman maalla töissä..