• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäinen katkarapukeitto

Katkaravut ja tuore tilli tuovat merellisen tuulahduksen perinteiseen kesäkeittoon.
Kesäinen katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 150 kcal / annos (440g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Paloittele pestyt perunat. Hienonna sipuli ja valkosipuli, säästä hienonnetut sipulinvarret koristeeksi.
  2. Kuullota porkkanoita, sipulia ja valkosipulia rasvassa kattilassa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit, perunat ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää keittoon herneet ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  4. Sekoita joukkoon maito ja katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä. Lisää keittoon sipulinvarret ja runsaasti tilliä. Tarjoa kesäinen katkarapukeitto saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 150 kcal633 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2