Kermainen kirjolohipannuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kermainen kirjolohipannu

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Kermainen kirjolohipannu valmistuu nopeasti. Paista kalapalat rapeiksi ja mausta kermainen lehtikaalimuhennos sinapilla ja sitruunankuorella.

    Ainekset

    4 annosta
    1 pkt (580 g)
     
    SJØ kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1–2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    1/2 ps (à 125 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    n. 3/4 dl
     
    vettä
    tai
    1 rkl
     
    Maille Dijon sinappia
    tai
    1/2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    n. 1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    687 kJ / 165 kcal
    Rasva
    13,1 g
    josta tyydyttynyttä
    5,4 g
    Hiilihydraatit
    2,2 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    8,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Leikkaa kirjolohifilee 4–6 annospalaan ja paista ne voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Nosta kirjolohipalat varovasti sivuun ja poista niistä nahkat vetämällä.

    Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla. Lisää lehtikaalisuikaleet ja paista hetki.

    Lisää kuohukerma pannulle, lisää myös veteen sekoitetut vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna suurustua. Mausta sinapilla, sitruunankuorella sekä mehulla ja suolalla.

    Nosta kalapalat muhennoksen pinnalle ja mausta niiden pinta mustapippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Auran sinappi 125g dijon
      Hinta 1,59/kpl
      12,72/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,76/kpl
      4,49/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Sipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,13/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka sipuli 350g Tanska 2lk
      Hinta 0,99/kpl
      2,83/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Lehtikaali vihreä 200g Suomi
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 0,93/kpl
      5,49/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä