Paistettu kuhafilee ja basilikamuhennos
Tuore kuhafilee on herkullista sellaisenaan ja maistuu erityisesti miedonmakuisen basilikamuhennoksen kanssa. Resepti noin 4,85 €/annos.*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 500gtuoretta kuhafileetä
- öljyä tai voita paistamiseen
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Basilikamuhennos
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklPirkka voita
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1ruukkuPirkka basilikaa (tuore)
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää kerma pannulle ja kiehauta sekoittaen. Keitä muhennosta kasaan muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi basilikanlehdet ja lisää ne valmiin muhennoksen joukkoon.
- Poista kuhafileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Leikkaa suuret kuhafileet annospaloiksi.
- Paista fileet kuumalla pannulla rasvassa nahkapuoli ensin. Paistoaika on noin 2 minuuttia/puoli. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettu kuhafilee ja basilikamuhennos perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi