Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Lohipasta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Lohipastan kermaisan makuinen mutta raikas kastike syntyy turkkilaisesta jogurtista. Tuunaa pastaa lisäämällä kirsikkatomaatteja tai vaikkapa fetajuustoa.
  • Laktoositon

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
300 g
 
lohta tai kirjolohta nahattomana
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
n. 1 rkl
 
öljyä
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
2 prk (à 200 g)
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 rkl
 
sitruunan kuorta raastettuna
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
basilikaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
760 kJ / 181 kcal
Rasva
7,7 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
19 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
8,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedässä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Leikkaa lohi pienehköiksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lohi ruskistumaan. Mausta suolalla (1/2 tl).

Kun lohi on kypsää, lisää turkkilainen jogurtti. Kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, pippurilla ja suolalla (1/2 tl).

Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki! Voit käyttää yrttinä myös tilliä tai persiljaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka gnocchi kuviopasta 500g
    Hinta 1,35/kpl
    2,70/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (264 arviota)

  • Pepi
    1 vuosi sitten
    Kannattaa laittaa 300g turkkilaista jugurttia
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Giaourtitzopoulou, kiitos kommentistasi! Ohjetta on nyt täsmennetty, koska jogurtti ei kestä pitkää keittämistä, vaan voi silloin juoksettua. Jogurtti kannattaa siis kuumentaa vain nopeasti.
  • Giaourtitzopoulou
    1 vuosi sitten
    Ikävä kyllä jogurtti juoksettuu kuumennettaessa, ellei siihen lisää kananmunaa tai jauhoja. Siksi epäilen suuresti tämän ohjeen toimivuutta
  • Tinke
    2 vuotta sitten
    Mulla sitruuna kyllä juoksetti jogurtin ihan kunnolla. Muutoin ihan hyvä pastaohje.
  • Maria
    2 vuotta sitten
    Kätevä pasta-resepti, kun turkkilaista jogurttia on usein jääkaapissa!
  • Fileeraustaidoton
    2 vuotta sitten
    Lohta voi myös alkuun paistaa hetken nahan kanssa isompina paloina kunnes nahka irtoaa vetämällä ja tämän jälkeen pilkkoa paistilastalla pienemmiksi paloiksi.
  • Pade
    4 vuotta sitten
    Yllättävän hyvää. Turkkilainen jogurtti tekee koostumuksesta hivenen epäilyttävän näköisen, mutta maku kivan sitruunainen ja raikas. Tulipahan kokeiltua kerrankin jotain muuta kun tuorejuusto + kerma yhdistelmällä lohta :P