Lohipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Lohipastan kermaisan makuinen mutta raikas kastike syntyy turkkilaisesta jogurtista. Tuunaa pastaa lisäämällä kirsikkatomaatteja tai vaikkapa fetajuustoa.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
- 300 g Pirkka gnocchi -pastaa
- 300 g lohta tai kirjolohta nahattomana
- 1 (100 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- n. 1 rkl öljyä
- n. 1 tl suolaa
- 2 prk (à 200 g) Pirkka laktoositonta turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia760 kJ / 181 kcal
- Rasva7,7 g
- josta tyydyttynyttä2,8 g
- Hiilihydraatit19 g
- josta sokereita2,3 g
- Proteiini8,3 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedässä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Leikkaa lohi pienehköiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lohi ruskistumaan. Mausta suolalla (1/2 tl).
- Kun lohi on kypsää, lisää turkkilainen jogurtti. Kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, pippurilla ja suolalla (1/2 tl).
- Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkki! Voit käyttää yrttinä myös tilliä tai persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl5,00/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (5,48/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,6(51 arviota)
- 30 - 60 min3,5(15 arviota)
- alle 30 min3,9(34 arviota)
- alle 30 min4,0(43 arviota)
- alle 30 min3,8(25 arviota)
- alle 30 min3,9(107 arviota)
- alle 30 min4,5(28 arviota)
- Videoalle 30 min4,4(612 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (313 arviota)
- Jean13 päivää sittenHelppo ja hyvä resepti. Pehmeä ja tasapainoinen maku. Reseptin mukaisesti 10%.n jugurtilla niin hyvää tulee..
- JWah3 kuukautta sittenIhan hyvä resepti! Oikaisin vähän käyttämällä valmiita kirjolohisuikaleita (250g). Turkkilaista jogurttia laitoin vain 300g, koska sattui olemaan sen kokoinen purkki käsillä, ja mielestäni riitti hyvin. Lisäsin myös kourallisen kirsikkatomaatteja puolitettuina siinä vaiheessa kun kala alkoi olemaan kypsää. Jogurttia ei tarvitse enää kovin paljon kuumentaa, koska lopuksi kun lisäät juuri keitetyn pastan, se sopivasti lämmittää myös kastikkeen. Sellaisenaan tämä oli ehkä vähän valjun makuista, mutta lisäsin vihreää pestoa suoraan lautaselle sekaan, ja siitä tuli mukavasti lisää makua, joten sitä voin suositella, jos pestosta tykkää.
- Afk10 kuukautta sittenMeillä on allergian vuoksi käytössä kaura- tai soijajogurtti. Voi siitäkin kuumennettaessa vähän hurjan näköistä tulla, mutta maistuu koko perheelle 😊
- Pepi2 vuotta sittenKannattaa laittaa 300g turkkilaista jugurttia
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenGiaourtitzopoulou, kiitos kommentistasi! Ohjetta on nyt täsmennetty, koska jogurtti ei kestä pitkää keittämistä, vaan voi silloin juoksettua. Jogurtti kannattaa siis kuumentaa vain nopeasti.
- Giaourtitzopoulou3 vuotta sittenIkävä kyllä jogurtti juoksettuu kuumennettaessa, ellei siihen lisää kananmunaa tai jauhoja. Siksi epäilen suuresti tämän ohjeen toimivuutta
- Tinke3 vuotta sittenMulla sitruuna kyllä juoksetti jogurtin ihan kunnolla. Muutoin ihan hyvä pastaohje.
- Maria3 vuotta sittenKätevä pasta-resepti, kun turkkilaista jogurttia on usein jääkaapissa!
- Fileeraustaidoton3 vuotta sittenLohta voi myös alkuun paistaa hetken nahan kanssa isompina paloina kunnes nahka irtoaa vetämällä ja tämän jälkeen pilkkoa paistilastalla pienemmiksi paloiksi.
- Pade5 vuotta sittenYllättävän hyvää. Turkkilainen jogurtti tekee koostumuksesta hivenen epäilyttävän näköisen, mutta maku kivan sitruunainen ja raikas. Tulipahan kokeiltua kerrankin jotain muuta kun tuorejuusto + kerma yhdistelmällä lohta :P