Lohipasta
Lohipastan kermaisan makuinen mutta raikas kastike syntyy turkkilaisesta jogurtista. Tuunaa pastaa lisäämällä kirsikkatomaatteja tai vaikkapa fetajuustoa. Noin 2,25 €/annos*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 300glohta tai kirjolohta nahattomana
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- n. 1rklöljyä
- n. 1tlsuolaa
- 2prk(à 200 g)Pirkka laktoositonta turkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2rklsitruunan kuorta raastettuna
- 1tlmustapippuria
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedässä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Leikkaa lohi pienehköiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lohi ruskistumaan. Mausta suolalla (1/2 tl).
- Kun lohi on kypsää, lisää turkkilainen jogurtti. Kuumenna ja mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, pippurilla ja suolalla (1/2 tl).
- Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää yrttinä myös tilliä tai persiljaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Yllättävän hyvää. Turkkilainen jogurtti tekee koostumuksesta hivenen epäilyttävän näköisen, mutta maku kivan sitruunainen ja raikas. Tulipahan kokeiltua kerrankin jotain muuta kun tuorejuusto + kerma yhdistelmällä lohta :P