Lohipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Lohipastan kermaisan makuinen mutta raikas kastike syntyy turkkilaisesta jogurtista. Tuunaa pastaa lisäämällä kirsikkatomaatteja tai vaikkapa fetajuustoa.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
300 g | tai |
300 g | lohta tai kirjolohta nahattomana tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
n. 1 rkl | öljyä tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
2 prk (à 200 g) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 rkl | sitruunan kuorta raastettuna tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 dl | basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 760 kJ / 181 kcal |
Rasva | 8 g |
Hiilihydraatit | 19 g |
Proteiini | 8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedässä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Leikkaa lohi pienehköiksi kuutioiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lohi ruskistumaan. Mausta suolalla (1/2 tl).
Kun lohi on kypsää, lisää turkkilainen jogurtti. Kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, pippurilla ja suolalla (1/2 tl).
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkki! Voit käyttää yrttinä myös tilliä tai persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(74 arviota)
- alle 30 min3,6(18 arviota)
- alle 30 min3,8(47 arviota)
- alle 30 min3,8(93 arviota)
- alle 30 min3,6(18 arviota)
- alle 30 min3,7(25 arviota)
- alle 30 min4,3(3 arviota)
- 30 - 60 min3,2(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (234 arviota)
- Pepi8 kuukautta sittenKannattaa laittaa 300g turkkilaista jugurttia
- Giaourtitzopoulou9 kuukautta sittenIkävä kyllä jogurtti juoksettuu kuumennettaessa, ellei siihen lisää kananmunaa tai jauhoja. Siksi epäilen suuresti tämän ohjeen toimivuutta
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenGiaourtitzopoulou, kiitos kommentistasi! Ohjetta on nyt täsmennetty, koska jogurtti ei kestä pitkää keittämistä, vaan voi silloin juoksettua. Jogurtti kannattaa siis kuumentaa vain nopeasti.
- Tinke10 kuukautta sittenMulla sitruuna kyllä juoksetti jogurtin ihan kunnolla. Muutoin ihan hyvä pastaohje.
- Maria1 vuosi sittenKätevä pasta-resepti, kun turkkilaista jogurttia on usein jääkaapissa!
- Fileeraustaidoton1 vuosi sittenLohta voi myös alkuun paistaa hetken nahan kanssa isompina paloina kunnes nahka irtoaa vetämällä ja tämän jälkeen pilkkoa paistilastalla pienemmiksi paloiksi.
- Pade2 vuotta sittenYllättävän hyvää. Turkkilainen jogurtti tekee koostumuksesta hivenen epäilyttävän näköisen, mutta maku kivan sitruunainen ja raikas. Tulipahan kokeiltua kerrankin jotain muuta kun tuorejuusto + kerma yhdistelmällä lohta :P