Lohipasta
Lohipastan kermaisan makuinen mutta raikas kastike syntyy turkkilaisesta jogurtista. Tuunaa pastaa lisäämällä kirsikkatomaatteja tai vaikkapa fetajuustoa. Noin 2,25 €/annos*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 300glohta tai kirjolohta nahattomana
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- n. 1rklöljyä
- n. 1tlsuolaa
- 2prk(à 200 g)Pirkka laktoositonta turkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2rklsitruunan kuorta raastettuna
- 1tlmustapippuria
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedässä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Leikkaa lohi pienehköiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lohi ruskistumaan. Mausta suolalla (1/2 tl).
- Kun lohi on kypsää, lisää turkkilainen jogurtti. Kuumenna ja mausta sitruunanmehulla ja -kuorella, pippurilla ja suolalla (1/2 tl).
- Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää yrttinä myös tilliä tai persiljaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mulla sitruuna kyllä juoksetti jogurtin ihan kunnolla. Muutoin ihan hyvä pastaohje.
Kätevä pasta-resepti, kun turkkilaista jogurttia on usein jääkaapissa!
Lohta voi myös alkuun paistaa hetken nahan kanssa isompina paloina kunnes nahka irtoaa vetämällä ja tämän jälkeen pilkkoa paistilastalla pienemmiksi paloiksi.
Yllättävän hyvää. Turkkilainen jogurtti tekee koostumuksesta hivenen epäilyttävän näköisen, mutta maku kivan sitruunainen ja raikas. Tulipahan kokeiltua kerrankin jotain muuta kun tuorejuusto + kerma yhdistelmällä lohta :P