Kesäinen italiansalaatti
Kesäisessä italiansalaatissa maistuvat muun muassa uudet perunat, kesäporkkanat, maustekurkut sekä kinkku.
6-8 annostayli 60 min70,4 kcal / 100 g
Ainekset
6-8 annosta
- 6-8(250 g)uutta perunaa
- 4(250 g)kesäporkkanaa
- 1dlherneitä (tuoreita tai pakastettuja)
- 1(150 g)omena (esim. Royal Gala)
Kastike
- 1prk(2 dl)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1/2rklsitruunanmehua tai omenaviinietikkaa
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- ripaussokeria
- ripauschiliä
Pinnalle
- rucolaa
Valmistus
yli 60 min- Pese perunat ja porkkanat hyvin. (Ne käytetään salaattiin kuorineen.) Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen lopussa kattilaan tuoreet herneet ja keitä vielä 1 minuutti. (Pakasteherneet käytetään jäisinä.) Kaada vesi kattilasta ja anna kasvisten jäähtyä.
- Kuori ja kuutioi omena. Hienonna maustekurkkuviipaleet.
- Kuutioi tai suikaloi perunat, porkkanat ja kinkku.
- Sekoita kastikeainekset kulhossa. Lisää kastikkeen joukkoon kaikki salaatin ainekset ja sekoita varovasti. Anna makujen tasaantua pari tuntia jääkaapissa. Ripottele pinnalle rucolaa ennen tarjoamista. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 70,4 kcal295 kJ
- Proteiinia 2,77 g
- Hiilihydraatteja7,93 g
- Rasvaa2,94 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi