Kesäkeitto grillatuista kasviksistaReseptin takana kumppani

Kesäkeitto grillatuista kasviksista

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kesäkeitto on parhaimmillaan, kun se tehdään sesongin tuoreista kasviksista. Grillaus tuo Koskenlaskijalla viimeisteltyyn keittoon ihanan kesän maun.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
12–14 (500 g)
 
pientä uutta perunaa
tai
4–5 (300 g)
 
naattiporkkanaa
tai
1 (400 g)
 
kukkakaali
tai
2 (140 g)
 
salottisipulia
tai
3 dl
 
herneenpalkoja
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 l
 
tai
1 tl
 
kasvisfondia
tai
3 rkl
 
tai
2
 
rouhaisua valkopippuria myllystä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
voita
tai
2–3
 
kevätsipulinvartta hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
331 kJ / 79 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
7,5 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese kasvikset kuorineen ja anna kuivua. Puolita perunat, halkaise porkkanat pituussuunnassa, irrota kukkakaalista kukinnot ja jätä ne kokonaisen pienen perunan kokoisiksi. Leikkaa kuoritut salottisipulit ohuiksi renkaiksi ja irrota herneet paloista.

Esikeitä perunoita 10–12 minuuttia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Kaada vihannekset siivilään ja anna kosteuden haihtua. Pirskottele päälle rypsiöljyä, sekoita ja siirrä odottamaan grillausta.

Laita maito ja salottisipuli kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 6 minuuttia. Lisää kasvisfondi ja sulatejuusto. Mausta valkopippurilla, suolalla ja voilla. Jätä kattila liedelle matalalle lämmölle. Lisää herneet 2–3 minuuttia ennen tarjoamista.

Grillaa esikeitettyjä kasviksia maksimilämmöllä 4–6 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Kasvikset saavat jäädä hiukan napakoiksi. (Kasvikset voi kypsentää kokonaan myös grillissä. Sekoita öljy raakojen kasvisten sekaan ja asettele ne tasaisesti kahden reilun kokoisen leivinpaperin päälle. Perunat ja muut kasvikset erikseen. Sulje paketit ja kääri ne vielä folioon tiiviiksi nyytiksi. Kypsennä perunoita noin 20 minuuttia ja muita noin 15 minuuttia keskilämmöllä tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.)

Nosta grillatut kasvikset lautasille ja kaada liemi lautasen reunaa pitkin sen pohjalle. Koristele annokset kevätsipulilla. Tarjoa grillatun ruisleivän ja voin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Valio Koskenlaskija 250g perinteinen
    Hinta 3,39/kpl
    13,56/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Varhaisperuna multa Suomi
    Hinta 0,89/kg
  • Pirkka kesäporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/kg
  • Kukkakaali
    Hinta n. 2,71/kpl
    3,39/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Herne palkoina Suomi
    Hinta 12,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl