Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kesäkeitto grillatuista kasviksistaReseptin teki kumppani

Kesäkeitto grillatuista kasviksista

Kesäkeitto on parhaimmillaan, kun se tehdään sesongin tuoreista kasviksista. Grillaus tuo Koskenlaskijalla viimeisteltyyn keittoon ihanan kesän maun.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 12-14(500 g)pientä uutta perunaa
    • 4-5(300 g)naattiporkkanaa
    • 1(400 g)kukkakaali
    • 2(140 g)salottisipulia
    • 3dlherneenpalkoja
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1tlkasvisfondia
    • 3rklValio Koskenlaskija Koskenlaskija sulatejuustoa
    • 2rouhaisua valkopippuria myllystä
    • 1tlsuolaa
    • 2rklvoita
    • 2-3kevätsipulinvartta hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese kasvikset kuorineen ja anna kuivua. Puolita perunat, halkaise porkkanat pituussuunnassa, irrota kukkakaalista kukinnot ja jätä ne kokonaisen pienen perunan kokoisiksi. Leikkaa kuoritut salottisipulit ohuiksi renkaiksi ja irrota herneet paloista.
  2. Esikeitä perunoita 10-12 minuuttia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Kaada vihannekset siivilään ja anna kosteuden haihtua. Pirskottele päälle rypsiöljyä, sekoita ja siirrä odottamaan grillausta.
  3. Laita maito ja salottisipuli kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 6 minuuttia. Lisää kasvisfondi ja sulatejuusto. Mausta valkopippurilla, suolalla ja voilla. Jätä kattila liedelle matalalle lämmölle. Lisää herneet 2-3 minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Grillaa esikeitettyjä kasviksia maksimilämmöllä 4-6 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Kasvikset saavat jäädä hiukan napakoiksi. (Kasvikset voi kypsentää kokonaan myös grillissä. Sekoita öljy raakojen kasvisten sekaan ja asettele ne tasaisesti kahden reilun kokoisen leivinpaperin päälle. Perunat ja muut kasvikset erikseen. Sulje paketit ja kääri ne vielä folioon tiiviiksi nyytiksi. Kypsennä perunoita noin 20 minuuttia ja muita noin 15 minuuttia keskilämmöllä tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.)
  5. Nosta grillatut kasvikset lautasille ja kaada liemi lautasen reunaa pitkin sen pohjalle. Koristele annokset kevätsipulilla. Tarjoa grillatun ruisleivän ja voin kanssa.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Peruna siikli
    Peruna siikli
    1,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Kukkakaali ulkomainen
    Kukkakaali ulkomainen
    2,23/kpl2,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,16/kpl1,39/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    1,25/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Bong Touch Of Taste Kasvisfondi 180 ml
    Bong Touch Of Taste Kasvisfondi 180 ml
    2,99/kpl16,61/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Koskenlaskija 250g perinteinen
    Valio Koskenlaskija 250g perinteinen
    2,85/kpl11,40/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Santa Maria White Pepper valkopippuri mauste 73g mylly
    Santa Maria White Pepper valkopippuri mauste 73g mylly
    -16 %8,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-16 %
    4,79/kpl65,62/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    2,59/kpl25,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua