• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesäkurpitsa-spagettikeikaus

Kesäkurpitsa-spagettikeikaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 116 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Koristeeksi

    • 1-2tomaattia
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa pyöreän kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, öljylisäystä ei tarvita.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat noin 1/2 cm:n viipaleiksi pitkittäin. Paista viipaleet pannulla molemmilta puolilta, jotta ne saavat väriä ja notkistuvat hieman. Lado viipaleet limittäin kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paahda jauheliha pannulla, lisää joukkoon sipuli ja paprika. Anna kasvisten hieman pehmentyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi ja puolitetut oliivit. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi oreganolla.
  4. Valuta spagetti ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää juustoraaste. Kaada spagettiseos kakkuvuokaan ja painele se tiiviisti. (Jos kesäkurpitsaviipaleita jäi, levitä ne pinnalle.)
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna tasaantua 5-10 minuuttia. Kumoa tarjolle. Koristele pinta hienonnetulla persiljalla ja tomaattilohkoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Ruokaan voit käyttää edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä keitettyä spagettia, jota tarvitaan noin 500 g.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 116 kcal484 kJ
  • Proteiinia7,49 g
  • Hiilihydraatteja9,8 g
  • Rasvaa5,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu