• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto on kesäinen kasvissosekeitto, joka sopii alkuruoaksi aterialle tai sellaisenaan kevyeksi lounaaksi.
Kesäkurpitsakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1(500 g)kesäkurpitsa
    • 1/2(n. 100 g)purjoa
    • 3kookasta perunaa
    • 1rklöljyä
    • 7dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1tlbasilikaa
    • 1tlrakuunaa
    • mustapippuria
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 2dlmaitoa
    • n. 1/2tlsuolaa
    • ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuori ja lohko perunat.
  2. Kuullota purjo öljyssä, lisää vesi ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemikuutio, hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunalohkot. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kesäkurpitsat ja keitä kypsiksi. Soseuta ja mausta keitto yrteillä ja pippurilla. Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Sulata joukkoon tuorejuusto ja lisää suola. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 206 kcal861 kJ
  • Proteiinia7,6 g
  • Hiilihydraatteja22,7 g
  • Rasvaa8,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10