Hyppää sisältöön
Kesäkurpitsakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsakeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tähän helppoon kesäkurpitsakeittoon upotat reilusti kesäkurpitsaa. Sulatejuustopala antaa vihreään kasvissosekeittoon täyteläisen maun ja rakenteen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    363 kJ / 87 kcal
  • Rasva
    6,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,8 g
  • Hiilihydraatit
    2,7 g
  • josta sokereita
    2,5 g
  • Proteiini
    4,3 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi pestyt kesäkurpitsat. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä isossa kattilassa. Lisää kesäkurpitsat ja kuullota noin 5 minuuttia kunnes ne painuvat hieman kasaan. Mausta mustapippurilla.
  3. Lisää vesi ja keitä kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
  4. Nosta keitto pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Paloittele sulatejuusto keittoon ja kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pieni ripaus suolaa.
  5. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella ennen tarjoamista. Jaa keitto lautasille ja ripottele auringonkukansiemeniä ja basilikaa pinnalle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (366 arviota)

  • "Kokeilun haluinen kesäkeittäjä"
    4 päivää sitten
    Keitto oli ihan ok- syötävää. Mutta laitoin ns. "halpis" sulatejuustoa, joka ilmeisesti juoksetti keiton. Seuraavan kerran ostan ohjeen mukaista sulatejuustoa.
  • Mummi
    2 kuukautta sitten
    Oikein hyvää, kun lisäsi kasvisliemikuution. Maistui pienille lapsillekin.
  • Liisa
    10 kuukautta sitten
    Kaipaa tosiaan potkua! Lisäsin myllystä chiliä ja valkosipulia sekä yrttisuolaa. Nam!
  • KatBen
    11 kuukautta sitten
    Lisäsin vähän chilihiutaletta,sai vähän " potkua"
  • Laiska kokki
    11 kuukautta sitten
    Todella mauton. Laitoin 4 valkosipulin kynttä, enemmän mustapippuria kuin ohjeessa, valkosipuli ja sipuli jauhetta, ja noin 2dl ravintohiivahiutaleita. Nyt on syötävää. JOS kokeilen vielä niin ehdottomasti pitää laittaa kasvisliemikuutio. Niin ja suolaa piti laittaa reilusti että makua tuli
  • Mökkeilijamummu
    11 kuukautta sitten
    Keitto oli erittäin maistuvaa ja helppo tehdä. Ainoa huomautus, että valmistamiseen kului aikaa lähemmäs tunti, kun mökkiolosuhteissa pilkoin ja soseutin ilman kunnon apuvälineitä.
  • Kokkaava mummo
    1 vuosi sitten
    Suosikkikeittojani ..varsinkin syksyllä On edullista...alkukeittona jos tulee vieraita..
  • Niuniuniuniuniuniu
    1 vuosi sitten
    Ihan saakeli pahan makuinen ei ole hyvän makunen
  • Marmu
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää, helppo valmistaa. Lisäsin vielä purkin Pirkka valkoiset pavut saadakseni enemmän proteiinia.
  • Ansku
    1 vuosi sitten
    Todella hyvää ja nopea
  • Heta
    1 vuosi sitten
    Suussa sulava
  • Mansikka
    1 vuosi sitten
    Näillä mausteilla ei maistu miltään.
  • Piia
    1 vuosi sitten
    Hyvä keitto! Jopa puolikkaalla juustopaketilla!
  • Kullero80
    1 vuosi sitten
    Perushyvä resepti
  • Marjuli
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti. Upcradasin keittoa korvaamalla 1 dl vettä valkoviinillä ja lisäsin myös kanaliemikuution. Hyvä hapokkuus, maistuu myös juusto ja kesäkurpitsa 😋
  • Tarja
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti, maustoin lopuksi keiton reilulla kädellä, juusto vei hapokkuuden, joten lorautin hieman sushietikkaa ja soijaa, sekä pikkusen chiliä sekä maistellen pippuria. Mutta me pidämme mausteisista ruuista.
  • Kokkailija
    2 vuotta sitten
    Keitto maistui vain juustolle, liian tunkkainen maku. Ei jatkoon.
  • pipsa
    2 vuotta sitten
    tuli hyvä lisäsin porkkana kukkakaali parsakaali pakasteen ja valmiiseen lisäsin koskenlaskija taco 125g.myös sipuli punasipuli valkosipuli kuullotettuna ja kasvislientä mustaapippuria paljon.
  • Ellu
    2 vuotta sitten
    Kiitos reseptistä,kokeilen tätä.
  • Mirja
    2 vuotta sitten
    Kasvisliemikuutio on hyvä lisä antamaan makua.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Sirkka, ikävä kuulla, että keitto juoksettui. Juusto kannattaa lisätä ihan loppuvaiheessa eikä enää keittää keittoa.
  • Sirkka
    3 vuotta sitten
    Miksiköhän keitto juoksettui? Maultaan kyllä hyvää.
  • Kotikokki85
    3 vuotta sitten
    Hei! Tämä oli todella hyvä resepti, kiitos! Onnistuukohan tämän keiton pakastaminen niin että rakenne tai maku ei kärsi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kotikokki85, valitettavasti keiton pakastamista ei ole erikseen K-Koekeittiöllä kokeiltu mutta todennäköisesti keiton voi hyvin pakastaa.
  • Keittojen ystävä
    5 vuotta sitten
    Todella herkullista
  • ,minä
    5 vuotta sitten
    Kesäkurpitsa tosi hyvä