Kesäkurpitsakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tähän helppoon kesäkurpitsakeittoon upotat reilusti kesäkurpitsaa. Sulatejuustopala antaa vihreään kasvissosekeittoon täyteläisen maun ja rakenteen.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 4 (1,2 kg) kesäkurpitsaa
- 1 (130 g) iso sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl mustapippuria
- 5 dl vettä
- 1 pkt (250 g) Pirkka sulatejuustopalaa
- (ripaus suolaa)
Lisäksi
- 1/2 dl Pirkka auringonkukansiemeniä paahdettuna
- tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia363 kJ / 87 kcal
- Rasva6,2 g
- josta tyydyttynyttä2,8 g
- Hiilihydraatit2,7 g
- josta sokereita2,5 g
- Proteiini4,3 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuutioi pestyt kesäkurpitsat. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä isossa kattilassa. Lisää kesäkurpitsat ja kuullota noin 5 minuuttia kunnes ne painuvat hieman kasaan. Mausta mustapippurilla.
- Lisää vesi ja keitä kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
- Nosta keitto pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Paloittele sulatejuusto keittoon ja kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pieni ripaus suolaa.
- Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella ennen tarjoamista. Jaa keitto lautasille ja ripottele auringonkukansiemeniä ja basilikaa pinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(171 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,5(2 arviota)
- 30 - 60 min3,3(187 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,4(48 arviota)
- alle 30 min4,1(99 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,6(13 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,8(52 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,8(152 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (366 arviota)
- "Kokeilun haluinen kesäkeittäjä"4 päivää sittenKeitto oli ihan ok- syötävää. Mutta laitoin ns. "halpis" sulatejuustoa, joka ilmeisesti juoksetti keiton. Seuraavan kerran ostan ohjeen mukaista sulatejuustoa.
- Mummi2 kuukautta sittenOikein hyvää, kun lisäsi kasvisliemikuution. Maistui pienille lapsillekin.
- Liisa10 kuukautta sittenKaipaa tosiaan potkua! Lisäsin myllystä chiliä ja valkosipulia sekä yrttisuolaa. Nam!
- KatBen11 kuukautta sittenLisäsin vähän chilihiutaletta,sai vähän " potkua"
- Laiska kokki11 kuukautta sittenTodella mauton. Laitoin 4 valkosipulin kynttä, enemmän mustapippuria kuin ohjeessa, valkosipuli ja sipuli jauhetta, ja noin 2dl ravintohiivahiutaleita. Nyt on syötävää. JOS kokeilen vielä niin ehdottomasti pitää laittaa kasvisliemikuutio. Niin ja suolaa piti laittaa reilusti että makua tuli
- Mökkeilijamummu11 kuukautta sittenKeitto oli erittäin maistuvaa ja helppo tehdä. Ainoa huomautus, että valmistamiseen kului aikaa lähemmäs tunti, kun mökkiolosuhteissa pilkoin ja soseutin ilman kunnon apuvälineitä.
- Kokkaava mummo1 vuosi sittenSuosikkikeittojani ..varsinkin syksyllä On edullista...alkukeittona jos tulee vieraita..
- Niuniuniuniuniuniu1 vuosi sittenIhan saakeli pahan makuinen ei ole hyvän makunen
- Marmu1 vuosi sittenTosi hyvää, helppo valmistaa. Lisäsin vielä purkin Pirkka valkoiset pavut saadakseni enemmän proteiinia.
- Ansku1 vuosi sittenTodella hyvää ja nopea
- Heta1 vuosi sittenSuussa sulava
- Mansikka1 vuosi sittenNäillä mausteilla ei maistu miltään.
- Piia1 vuosi sittenHyvä keitto! Jopa puolikkaalla juustopaketilla!
- Kullero801 vuosi sittenPerushyvä resepti
- Marjuli1 vuosi sittenHyvä resepti. Upcradasin keittoa korvaamalla 1 dl vettä valkoviinillä ja lisäsin myös kanaliemikuution. Hyvä hapokkuus, maistuu myös juusto ja kesäkurpitsa 😋
- Tarja1 vuosi sittenHyvä resepti, maustoin lopuksi keiton reilulla kädellä, juusto vei hapokkuuden, joten lorautin hieman sushietikkaa ja soijaa, sekä pikkusen chiliä sekä maistellen pippuria. Mutta me pidämme mausteisista ruuista.
- Kokkailija2 vuotta sittenKeitto maistui vain juustolle, liian tunkkainen maku. Ei jatkoon.
- pipsa2 vuotta sittentuli hyvä lisäsin porkkana kukkakaali parsakaali pakasteen ja valmiiseen lisäsin koskenlaskija taco 125g.myös sipuli punasipuli valkosipuli kuullotettuna ja kasvislientä mustaapippuria paljon.
- Ellu2 vuotta sittenKiitos reseptistä,kokeilen tätä.
- Mirja2 vuotta sittenKasvisliemikuutio on hyvä lisä antamaan makua.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSirkka, ikävä kuulla, että keitto juoksettui. Juusto kannattaa lisätä ihan loppuvaiheessa eikä enää keittää keittoa.
- Sirkka3 vuotta sittenMiksiköhän keitto juoksettui? Maultaan kyllä hyvää.
- Kotikokki853 vuotta sittenHei! Tämä oli todella hyvä resepti, kiitos! Onnistuukohan tämän keiton pakastaminen niin että rakenne tai maku ei kärsi?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKotikokki85, valitettavasti keiton pakastamista ei ole erikseen K-Koekeittiöllä kokeiltu mutta todennäköisesti keiton voi hyvin pakastaa.
- Keittojen ystävä5 vuotta sittenTodella herkullista
- ,minä5 vuotta sittenKesäkurpitsa tosi hyvä