KesäkurpitsarieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsarieskat

  • Annosmäärä7 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Tuoreita rieskoja on vaikea vastustaa. Pehmeät ja mehevät kesäkurpitsarieskat valmistuvat nopeasti kesäkurpitsaraasteesta.
  • Kananmunaton

Ainekset

7 kpl
1 (350 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 tlk (200 g)
 
tai
2 dl
 
tai
1 1/2 dl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
858 kJ / 206 kcal
Rasva
5,2 g
josta tyydyttynyttä
2,6 g
Hiilihydraatit
29,8 g
josta sokereita
3,8 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi (noin 4 dl).

Lisää kesäkurpitsaraasteeseen kermaviili, ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Sekoita taikina nopeasti sekaisin, älä vaivaa.

Nostele taikinasta pellille leivinpaperin päälle noin 7 pientä kekoa. Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne käsin tasaisiksi rieskoiksi.

Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes rieskat saavat kauniin paistovärin. Anna rieskojen levätä muutama minuutti. Rieskat ovat parhaimmillaan tuoreina.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (191 arviota)

  • Laukkis
    8 kuukautta sitten
    Hyviä tuli! Raastoin kesäkurpitsan ohjeesta poiketen melko karkeaksi raasteeksi. Annoin olla uunissa kunnes pinta oli selkeästi ruskehtava.
  • Hanspo
    8 kuukautta sitten
    Hyvä resepti ja kivasti hapan. Kypsymisen kanssa ei ollut ongelmia, kun raasteesta teki tarpeeksi hienoa ja puristeli siitä isoimmat nesteet pois.
  • Matleena
    9 kuukautta sitten
    Testasimme 9 lk:n kotitalousryhmän kanssa ja kaikilla jäi raa oiksi. Onko jauhojen suhde oikea ja kesäkurpitsaa ehkä liikaa. Paistoimme tasalämmöllä ja reilusti pidempään. Luokassa on myös erilaisia uuneja ja kaikissa sama lopputulos eli ei ole uunistakaan kiinni.
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    Hei, kiitos huomioistanne. Palautteenne välittyy reseptin tekijöille.
  • hf
    9 kuukautta sitten
    Jäivät edelleen raa'aksi vaikka paistoin vielä 10min pidempään kuin ohjeessa.
  • Mese
    1 vuosi sitten
    Raaksi jäivät vaikka 20 min paistoin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Mese, resepti on testattu tavallisella kotiuunilla tasalämmöllä eli ei kiertoilmalla. Uunien ominaisuuksissa ja paistolämpötiloissa voi aina olla pientä vaihtelua, joten kannattaa tarkkailla rieskoja paiston aikana ja tarvittaessa pidentää hieman paistoaikaa.