Hyppää sisältöön
LantturieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lantturieskat

  • Annosmäärä16 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Rapeat rieskat valmistuvat erittäin helposti valmiista Pirkka lanttusoseesta.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

16 kpl
1 pkt (500 g)
 
tai
n. 3 dl
 
tai
n. 1 dl
 
tai
1 rkl
 
siirappia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
600 kJ / 143 kcal
Rasva
0,9 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
27,5 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Sekoita taikinan ainekset keskenään.
Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin (ruis)jauhotetulle leivinpöydälle. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat heti uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä levitteen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,55/kpl
    10,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (36 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Nauta, tuoreita lanttuja tarvitaan noin 900 g, riippuen toki soseen paksuudesta.
  • Nauta
    6 vuotta sitten
    Hei, kuinka paljon tuoreita lanttuja pitää soseuttaa, että saa 500g sosetta?
  • Nestehukka
    9 vuotta sitten
    Itse olen raastanut lantun. Nauriskin sopii hyvin. Usein teen myös lanttukukkoa ilman kukkoa, eli kuorta: lanttuviipaleet imellytetään suola-sokeri -seoksessa ja haudutetaan foliossa pekonin kanssa (pari tuntia )
  • Pumbalina
    9 vuotta sitten
    Lanttulaatikkoa minäkin käytin. Lisäsin myös joukkoon yhden munan. Voin kanssa lämpimänä, nammmm.
  • Nimetön käyttäjä
    9 vuotta sitten
    Käytin joululta jääneen lanttulaatikon ja jätin reseptistä siirapin pois. Tuli ihan syötäviä.