LantturieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lantturieskat

Rapeat rieskat valmistuvat erittäin helposti valmiista Pirkka lanttusoseesta.

  • 16 kpl
  • alle 30 min
  • 140 kcal / 100 g

Ainekset

16 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään.
  2. Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin (ruis)jauhotetulle leivinpöydälle. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat heti uunin yläosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä levitteen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 140 kcal588 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa0,91 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,19/kpl
  • Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Pirkka Luomu vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,65/kpl0,83/kg
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Dansukker Tumma Siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Nauta9.10.2018

    Hei, kuinka paljon tuoreita lanttuja pitää soseuttaa, että saa 500g sosetta?

  • K-Kuluttajapalvelu9.10.2018

    Nauta, tuoreita lanttuja tarvitaan noin 900 g, riippuen toki soseen paksuudesta.

  • Nestehukka5.2.2016

    Itse olen raastanut lantun. Nauriskin sopii hyvin. Usein teen myös lanttukukkoa ilman kukkoa, eli kuorta: lanttuviipaleet imellytetään suola-sokeri -seoksessa ja haudutetaan foliossa pekonin kanssa (pari tuntia )

  • Pumbalina6.1.2016

    Lanttulaatikkoa minäkin käytin. Lisäsin myös joukkoon yhden munan. Voin kanssa lämpimänä, nammmm.

  • Nimetön käyttäjä30.12.2015

    Käytin joululta jääneen lanttulaatikon ja jätin reseptistä siirapin pois. Tuli ihan syötäviä.