
Lantturieskat
Rapeat rieskat valmistuvat erittäin helposti valmiista Pirkka lanttusoseesta.
16 kplalle 30 min140 kcal / 100 g
Ainekset
16 kpl
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu lanttusosetta
- n. 3dlPirkka ruisjauhoja
- n. 1dlPirkka vehnäjauhoja
- 1rklsiirappia
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Sekoita taikinan ainekset keskenään.
- Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin (ruis)jauhotetulle leivinpöydälle. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat heti uunin yläosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä levitteen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 140 kcal588 kJ
- Proteiinia 4,09 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa0,91 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hei, kuinka paljon tuoreita lanttuja pitää soseuttaa, että saa 500g sosetta?
Nauta, tuoreita lanttuja tarvitaan noin 900 g, riippuen toki soseen paksuudesta.
Itse olen raastanut lantun. Nauriskin sopii hyvin. Usein teen myös lanttukukkoa ilman kukkoa, eli kuorta: lanttuviipaleet imellytetään suola-sokeri -seoksessa ja haudutetaan foliossa pekonin kanssa (pari tuntia )
Lanttulaatikkoa minäkin käytin. Lisäsin myös joukkoon yhden munan. Voin kanssa lämpimänä, nammmm.
Käytin joululta jääneen lanttulaatikon ja jätin reseptistä siirapin pois. Tuli ihan syötäviä.