Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
LantturieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lantturieskat

Rapeat rieskat valmistuvat erittäin helposti valmiista Pirkka lanttusoseesta.

  • 16 kpl
  • alle 30 min
  • 140 kcal / 100 g

Ainekset

16 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään.
  2. Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin (ruis)jauhotetulle leivinpöydälle. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat heti uunin yläosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä levitteen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 140 kcal588 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa0,91 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    1,79/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,19/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tumma Siirappi 750g
    Dansukker Tumma Siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Nauta9.10.2018

    Hei, kuinka paljon tuoreita lanttuja pitää soseuttaa, että saa 500g sosetta?

  • K-Kuluttajapalvelu9.10.2018

    Nauta, tuoreita lanttuja tarvitaan noin 900 g, riippuen toki soseen paksuudesta.

  • Nestehukka5.2.2016

    Itse olen raastanut lantun. Nauriskin sopii hyvin. Usein teen myös lanttukukkoa ilman kukkoa, eli kuorta: lanttuviipaleet imellytetään suola-sokeri -seoksessa ja haudutetaan foliossa pekonin kanssa (pari tuntia )

  • Pumbalina6.1.2016

    Lanttulaatikkoa minäkin käytin. Lisäsin myös joukkoon yhden munan. Voin kanssa lämpimänä, nammmm.

  • Nimetön käyttäjä30.12.2015

    Käytin joululta jääneen lanttulaatikon ja jätin reseptistä siirapin pois. Tuli ihan syötäviä.