Hyppää sisältöön
KesäpanzanellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäpanzanella

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Panzanella eli italialainen leipäsalaatti vaihtuu kesäversioksi, kun lisäät siihen tuoreita nektariineja ja mansikoita.

    Ainekset

    6 annosta
    • 3 (n. 400 g) nektariinia tai persikkaa
    • 250 g erivärisiä pieniä tomaatteja
    • 250 g Pirkka mansikoita
    • n. 200 g kuivahtanutta maalaisleipää
    • 1 ruukku tuoretta basilikaa
    • 2 ps (à 200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa

    Marinadi

    Ravintosisältö

    • Energia
      534 kJ / 128 kcal
    • Rasva
      6,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      2,7 g
    • Hiilihydraatit
      11,3 g
    • josta sokereita
      4,4 g
    • Proteiini
      4,8 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Poista nektariineista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Halkaise tomaatit ja lohko mansikat. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Sekoita madinadin ainekset keskenään.
    2. Lisää kulhoon leipäpalat ja kaada niille marinadi. Sekoita leipäpalojen joukkooon nektariinit, tomaatit ja mansikat ja basilikanlehdet. Jätä osa mansikoista ja basilikasta koristeeksi.
    3. Anna salaatin maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja revi pinnalle mozzarellaa. Koristele lopuilla mansikoilla ja basilikalla. Tarjoa lounassalaattina tai grilliruoan lisäkkeenä.
    Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivahtanutta leipää, kuutioi leipä ja levitä tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä 6–8 tuntia. Voit myös paahtaa leipäviipaleet ennen kuutioimista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (25 arviota)

    • Kesäinen
      2 vuotta sitten
      Sopi erinomaisesti rippijuhlaan salaatiksi. Kaunista ja herkullista.
    • Tellu
      7 vuotta sitten
      Kokeilemisen ja herkullisen näköistä on.
    • herkkup...e
      7 vuotta sitten
      Kiitos vinkeistä! Olin juuri piknikillä ja ei puuttunut kuin kreikkalainen musiikki, kun lautasella oli juuri savustettua kuhaa, tilliä, tuoretta basilikaa ja meiramia, sekä hyvää oliiviöljyä, viinietikkaa,Kreikkalaista fetaa ja tomaattia. Nam että oli hyvää. Suomen kesä tosin yllätti taas kerran ja nyt tulee ukkoskuurovettä niin että katto jytisee!
    • seija
      7 vuotta sitten
      Kaikki nuo ovat herkullisen näköisiä en ole vielä ehtinyt kokeilla joten en voi kommentoida makuja.