• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KesäpanzanellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäpanzanella

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti vaihtuu kesäversioksi, kun lisäät siihen tuoreita nektariineja ja mansikoita. Noin 2,60€/annos.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 3(n. 400 g)nektariinia tai persikkaa
    • 250gerivärisiä pieniä tomaatteja
    • 250gPirkka mansikoita
    • n. 200gkuivahtanutta maalaisleipää
    • 1ruukkutuoretta basilikaa

Marinadi

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista nektariineista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Halkaise tomaatit ja lohko mansikat. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Sekoita madinadin ainekset keskenään.
  2. Lisää kulhoon leipäpalat ja kaada niille marinadi. Sekoita leipäpalojen joukkooon nektariinit, tomaatit ja mansikat ja basilikanlehdet. Jätä osa mansikoista ja basilikasta koristeeksi.
  3. Anna salaatin maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja revi pinnalle mozzarellaa. Koristele lopuilla mansikoilla ja basilikalla. Tarjoa lounassalaattina tai grilliruoan lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivahtanutta leipää, kuutioi leipä ja levitä tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä 6-8 tuntia. Voit myös paahtaa leipäviipaleet ennen kuutioimista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Tellu26.6.2017

    Kokeilemisen ja herkullisen näköistä on.

  • herkkup...e26.6.2017

    Kiitos vinkeistä! Olin juuri piknikillä ja ei puuttunut kuin kreikkalainen musiikki, kun lautasella oli juuri savustettua kuhaa, tilliä, tuoretta basilikaa ja meiramia, sekä hyvää oliiviöljyä, viinietikkaa,Kreikkalaista fetaa ja tomaattia. Nam että oli hyvää. Suomen kesä tosin yllätti taas kerran ja nyt tulee ukkoskuurovettä niin että katto jytisee!

  • seija26.6.2017

    Kaikki nuo ovat herkullisen näköisiä en ole vielä ehtinyt kokeilla joten en voi kommentoida makuja.