Sitruunainen lohisalaatti
Sitruunainen lohisalaatti on ruokaisa lounassalaatti. Tämäkin resepti vain n. 3,70€/annos*.
3 annostaalle 30 min250 kcal / annos (320g)
Ainekset
3 annosta
- 300gkirjolohifileetä
- 1/2tlsuolaa
- öljyä paistamiseen
- 1pkt(380/230 g)Pirkka isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- 1/2(50 g)punasipulia
- 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
- 1/2ps(à 100 g)Pirkka jääsalaattia
- 1/2rs(à 250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- pala(150 g)kurkkua
- 1sitruuna
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita pavut, sipuli ja sitruunapesto keskenään.
- Levitä rucola sekä huuhdottu ja revitty salaatti laakealle vadille. Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kurkku pitkittäin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Lisää tomaatit ja kurkkusiivut salaattiin. (Voit halutessasi rullata kurkut pieniksi rulliksi). Levitä papuseos salaattipedille.
- Leikkaa kirjolohifilee puoliksi ja mausta suolalla. Paista kalapalat öljyssä kuumalla pannulla nahkapuoli ensin. Käännä, poista nahka ja paista kalapalat kypsiksi. Älä kypsennä liikaa, jotta kala pysyy mehevänä.
- Leikkaa kalapalat kolmeen osaan ja nosta ne salaattipedille. Lohko sitruuna, purista hieman sitruunanmehua salaatin päälle ja koristele salaatti lopuilla sitruunalohkoilla. Rouhi pintaan mustapippuria ja tarjoile salaatti tuoreen leivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 250 kcal1 060 kJ
- Proteiinia 18 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi