Keväinen lohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Lohiperhoset ja sitruunakastike maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | lohifilee tai |
ripaus | sormisuolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
tilkka rypsiöljyä paistamiseen tai | |
Sitruunakastike lohelle | |
---|---|
1 | salottisipuli tai |
1 rkl | voita tai |
2 dl | ruokakermaa tai |
puolikkaan sitruunan mehu tai | |
puolikkaan sitruunan kuori tai | |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Valmistus
alle 30 min
Leikkaa lohifileestä lohiperhosia. Vedä ensimmäinen viilto nahkaan asti, älä leikkaa tässä vaiheessa kalaviipaletta irti. Leikkaa toisella viillolla lohipala irti. Käännä lohipala perhoseksi niin, että nahka piiloutuu lohifileeviipaleiden väliin.
Paista perhoset kuumalla pannulla rasvatilkassa. Paista koosta riippuen 2–3 min per puoli. Älä paista läpikypsäksi, jotta lohi ei menettäisi mehevyyttään.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile sitruunakastikkeen, tuoreen parsan ja rapsakan salaatin kanssa
Kuullota silputtu sipuli voissa. Lisää kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella, suolalla ja mustapippurilla.
Tarkista maku. Lisää silputtu tilli viimeisenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- alle 30 min3,7(22 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- alle 15 min3,2(28 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min3,9(183 arviota)
- alle 30 min4,0(41 arviota)
- 30 - 60 min3,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (9 arviota)