• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keväinen lohi

Keväinen lohi
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600glohifilee
    • ripaussormisuolaa
    • ripausmustapippuria
    • tilkka rypsiöljyä paistamiseen

Sitruunakastike lohelle

    • 1salottisipuli
    • 1rklvoita
    • 2dlruokakermaa
    • puolikkaan sitruunan mehu
    • puolikkaan sitruunan kuori
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa lohifileestä lohiperhosia. Vedä ensimmäinen viilto nahkaan asti, älä leikkaa tässä vaiheessa kalaviipaletta irti. Leikkaa toisella viillolla lohipala irti. Käännä lohipala perhoseksi niin, että nahka piiloutuu lohifileeviipaleiden väliin.
  2. Paista perhoset kuumalla pannulla rasvatilkassa. Paista koosta riippuen 2-3 min per puoli. Älä paista läpikypsäksi, jotta lohi ei menettäisi mehevyyttään.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile sitruunakastikkeen, tuoreen parsan ja rapsakan salaatin kanssa
  4. Kuullota silputtu sipuli voissa. Lisää kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarkista maku. Lisää silputtu tilli viimeisenä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua